DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Aile Hekimliği'nin uygulanmaya başlamasından bu yana hastanelere düşen yükün büyük oranda azaldığını söyledi.
Aile Hekimliği sistemine geçilmesinin birinci yıldönümü nedeniyle EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Denizli Valisi Hasan Canpolat, vali yardımcıları Mehmet Çapraz ve Kemal Özgün, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkan Vekili Dr. Hüseyin İlter, Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ve çok sayıda aile hekimleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli'de Aile Hekimliği uygulamasının başarı ile yürütüldüğünü belirtti. Denizli'de 261 bölgede Aile Hekimliği hizmeti verildiğine dikkati çekerek, “Aile Hekimliği'nin ilimizde uygulamaya başlanmasından bu yana, hastanelerimize düşen yük önemli oranda azaldı. Uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz. Bu, vatandaşlarımızın aile hekimliğine olan güveninin arttığının bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın bu güveni sayesinde, aile hekimlerimizin yaptıkları muayene sayısı önemli oranda artış gösterdi. Aşılama oranları ise yüzde 100'e ulaştı'' dedi. Dr. Erdoğan Taş, son dönemde ataması yapılan 7 Aile Hekimliği için 57 başvurunun yapıldığını da vurguladı.
Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı etkinliklerle aile hekimliği konusunda geniş bir kitlenin bilgilendirdiğini hatırlatarak, aile hekimliğinin bir yılda Denizli'de istenen noktaya geldiğini ifade etti.
Sağlık hizmetinin, devletin üstlendiği en önemli ve pahalı hizmetlerden biri olduğunu, bununla birlikte sağlıktaki değişimin günün şartlarına ve gereklerine göre değişimini de sürdüreceğini de dile getiren Vali Canpolat, şunları söyledi:
“Türkiye, aile hekimliğinde kendine has bir sistem yürütüyor. Aile hekimlerimiz de uygulanan sistemden memnun. Aile hekiminin hizmet verdiği yörenin insanlarını, yöre insanının da aile hekimini çok iyi tanıması açısından bu uygulama çok önemli. Aile Hekimliği sisteminin uygulanmaya başlamasından bu yana birinci basamak poliklinik hizmetleri artmış, bunun yanında ikinci basamak sağlık kuruluşlarına yapılan sevklerde de önemli bir azalma görülmüştür. Bu, özellikle ikinci basamak sağlık hizmeti veren kuruluşların yüklerinin azaltılması bakımından son derece önemli. Türkiye'de yaşanan en büyük eksikliklerden birisi de sevk zincirinin tam olarak kurulamamış olması. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gerekir. Bu gerçekleştiğinde, sağlık alanında büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır.'' Konuşmaların ardından 100'ncü Yıl Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ersoy, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Giriş Dönemi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Görpelioğlu, Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkan Vekili Dr. Hüseyin İlter ve Denizli Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.İsmail Sayar'ın konuşmacı olarak katıldıkları ‘Aile Hekimliği’ paneli düzenlendi. Panelin ardından Denizli Belediyesi Konservatuarı sanatçıları Türk Sanat Müziği konseri verdi.