• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Aile hekimliğinde Cumartesi nöbetine katılım oranı 1-2 ay içinde yüzde 100 olacak

Aile hekimliğinde Cumartesi nöbetine katılım oranı 1-2 ay içinde yüzde 100 olacak
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Aile hekimliğinin Cumartesi nöbetine katılım oranı yüzde 75'ler üzerinde. Bütün negatif çalışmalarına rağmen, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de yüzde 100'lere ulaşacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Edirne Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdiği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin geçtiğimiz günlerde Türk Tabipler Birliği'nin 'acil' notuyla kendisine talep ettikleri randevu isteğini yorumladı. Müezzinoğlu, hedeflerinin 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak olduğunu belirterek, "Bu rakamı yakaladığımızda Cumartesi ve Pazar günleri de vatandaşımız bağlı bulunduğu aile hekimlerini bulsun istiyoruz. Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 08.00 öğleden sonra 16.00, hadi Allah'a ısmarladık. Peki, sağlık böyle bir şey mi? Dolayısıyla derdi vatandaş olmayan derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa bu ülkede artık prim yok" ifadelerini kullandı.

"BİZ HEP DAHA İYİNİN, DAHA GÜÇLÜ HİZMETİN YANINDA ARKASINDA KOŞUYORUZ"

Bakan Müezzinoğlu, 78 milyon vatandaşa sağlık hizmeti sunmak için hekimlerle, sağlık camiasıyla geceli, gündüzlü çalıştıklarını dile getirerek, "Arkadaşlar, birileri sorun üretmeye çalışıyor ama neticede biz 78 milyon insanımıza sağlık hizmeti sunmak için hekimlerimizle, sağlık camiamızla geceli, gündüzlü çalışıyoruz. Ve bugün Avrupa ülkelerindeki OECD ortalamalarının 10 bin kişiye düşen hekim sayısının yarısı kadar hekim sayımızla ortalamanın çok daha üzerinde halk memnuniyeti sağladığımız bir sağlık hizmeti sunumu var. Biz aile hekimlerimizle çok başarılı hizmetlere imza attık. Hamile annelerimizin, hamileliklerinin birinci ayından itibaren takip eden yeni doğan bebeğin doğduğu günden itibaren bütün aşılarını takip eden güçlü bir aile hekimliği sistemini kurduk. Şimdi bu güçlü aile hekimliği sistemi yanına aile diş hekimliğini de getiriyoruz. Yani çocukların 3 yaşından itibaren ağız ve diş sağlığını sağlıklı bir şekilde götürebiliyorsak esasında bütün fiziksel sağlığı açısından da çok önemli bir koruyucu sağlık hizmetini de devreye sokuyoruz. Biz hep daha iyinin, daha güçlü hizmetin yanında arkasında koşuyoruz" diye konuştu.

"DERDİ MİLLETE HİZMET OLMAYAN BİR ANLAYIŞA BU ÜLKEDE ARTIK PRİM YOK"

Aile hekimlerinin ayda bir defa 8 saat Cumartesi günleri ekstra ücret karşılığı nöbet tutacaklarını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, "Şimdi biz aile hekimlerimize ayda bir defa 8 saat Cumartesi mesai nöbet ve ücretini de verdiğimiz bir nöbet. Niye, ailelerin çocukları, bebekleri, hamile anneler Cumartesi rahatsızlanmıyor diye bir şey var mı? Sayımız yükseldikçe bunu Pazar gününe de koyacağız. Bunu gizlemiyoruz da. Şu anda bir aile hekimimize 3 bin 700 bireyimiz düşüyor. Bunu 3 binlere indirmeye çalışıyoruz ama hekim sayımız arttıkça. Diğer taraftan da şu an da 23 bin yaklaşık aile hekimi ile hizmet veriyoruz. Hedefimiz 2017 sonu itibariyle 30 bin aile hekimine çıkmak. Bu rakamı yakaladığımızda Cumartesi ve Pazar günleri de vatandaşımız bağlı bulunduğu aile hekimlerini bulsun istiyoruz. Türk Tabipler Birliği ne istiyor? Hekimler memur olsun istiyor. Sabah 08.00 öğleden sonra 16.00, hadi Allah'a ısmarladık. Peki, sağlık böyle bir şey mi? Dolayısıyla derdi vatandaş olmayan derdi millete hizmet olmayan bir anlayışa bu ülkede artık prim yok. Türk Tabipler Birliği de sağlık hizmeti sunuyorsa bunu daha iyi, güçlü, verimli olabilecek projelerle bize gelsin. Geldiğimiz nokta son derece başarılı hizmet. Aile hekimliğinin Cumartesi nöbetine katılım oranı yüzde 75'ler üzerinde. Bütün negatif çalışmalarına rağmen, önümüzdeki 1-2 ay içerisinde de yüzde 100'lere ulaşacaktır" dedi.

"ÇAKILI KAZIK GİBİ AYNI YERDE, AYNI CÜMLELERİ SÖYLEYENLERLE NEYİ GÖRÜŞCEĞİZ Kİ"

Müezzinoğlu, Türk Tabipler Birliği ile defalarca görüştüğüne değinerek,"Neticede çakılı kazık gibi aynı yerde, aynı cümleleri söyleyenlerle neyi görüşeceğiz ki? Ben defalarca görüştüm, ortak çalışma ekiplerimiz görüştü. Biz görüşmeye açığız ama açık olduğumuz görüşmede muhatabımız 'benim dediğim olacak' diyorsa bende diyorum ki, vatandaşınızın hak ve hukukunu gözetmek zorundayız. Tabi ki sağlık çalışanlarının hak ve hukuku önemli. Ama bu bir hizmetse, vatandaşın hak ve hukukunu, sağlık hizmetini daha iyi almak, bunu da hizmetleri sunucularla beraber yapmak lazım. Bu anlamda sağlık sunucularının hak ve hukukunun daha iyi olması ile ilgili talepleri varsa onu da bu ülkenin, bu milletin imkanları çerçevesinde karşıladık. Karşılamaya ve daha fazlasını da yapmaya da gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

DSİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısının ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet, kentte yapımı devam edilen ve Temmuz ayı içerisinde hizmete açılması planlanan 400 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, 400 Yataklı Edirne Devlet Hastanesi'nin akıllı hastane özelliği taşıdığını belirterek, ileri teknoloji kullandığını kaydetti.

Bu haber toplam 5655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim