• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 22 °C

Aile Sağlığı Merkezleri Kurulması Hakkında

Aile Sağlığı Merkezleri Kurulması Hakkında
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından "Aile Sağlığı Merkezleri Kurulması Hakkında" Duyuru yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından "Aile Sağlığı Merkezleri Kurulması Hakkında" Duyuru yayınlandı.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

 

Sayı :B.10.0.TSH.0.20.00.01                                                                  ACELE

Konu: Aile Sağlığı Merkezi

 

VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

         Ülkemizde Aile Hekimliği Uygulaması 5258 sayılı "Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun" ve bu Kanuna istinaden yayımlanan Yönetmelikler çerçevesinde 2005 yılında Düzce İlinde başlamış ve halen 69 İlimizde devam etmektedir. 2010 yılı sonunda ülkemizin tamamında Aile Hekimliği Uygulamasına geçilmesi planlamaktadır.

Bilindiği üzere 25.05.2010 tarih ve 27591 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği'nin 21. maddesinde "Aile sağlığı merkezinin oluşturulması" başlığı altında "(1) Aile hekimleri, öncelikle bu Yönetmelikteki asgari fiziki şartları haiz, Bakanlığa ait sağlık hizmeti vermek amacıyla yapılan binalarda hizmet verirler. Bu imkânın sağlanamaması halinde müdürlüğün onayı ile uygun standartlara sahip bölgedeki diğer mekânlarda da hizmet verebilirler. (2) Merkezin, sağlık hizmetlerinin çeşidine ve niteliğine uygun olması, hizmeti sunan ve kullananların memnuniyetini sağlaması, fonksiyonel ve yapısal olarak belirlenen asgari şartları sağlaması ve hizmetten yararlanacakların kolayca ulaşabilecekleri yerde olması esastır. (3) Aile hekimi birden fazla yerleşim yerinde gezici sağlık hizmeti vermek zorunda ise aile sağlığı merkezi müdürlükçe uygun görülen merkezi konumdaki yerde kurulur. Bu yerin seçiminde ve gezici sağlık hizmeti verilecek yerleşim yerlerinin tespitinde güzergâh, yakınlık, coğrafi özellikler ve vatandaşın kullanım alışkanlıkları gibi özellikler göz önünde bulundurulur. (4) Aile hekimleri çalışma bölgesi içinde olmak kaydıyla yukarıdaki hususlara bağlı kalınarak müdürlüğün uygun görüşü ve Valiliğin onayı ile hizmet için verilen mekânı değiştirebilirler..." mevzuat hükümleri yer almaktadır.

Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında mevcut hizmet binası olmayan ya da çok eski binası olan Aile Sağlığı Merkezleri için yeni binaların yapılması amacıyla Bakanlığımızca çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında İllerinizce ihtiyaçların belirlenmesi, yeni yapılacak Aile Sağlığı Merkezi binasının prefabrik ve iki katlı olabileceği göz önünde bulundurularak arsanın yaklaşık 1000 m2 yüz ölçümlü ve Bakanlığımıza tahsisli olması gerekmektedir. Ekte gönderilen formun doldurularak yazılı ve elektronik ortamda olmak üzere 05.11.2010 tarihine kadar Bakanlığımıza ivedilikle gönderilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

 

Dr. Seraceddin Çom

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

 

EK: 1 adet form

DAĞITIM: Gereği:

81 İl Valiliğine

 

 Duyurunun aslı için tıklayınız.

Bu haber toplam 7016 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim