• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bin 500 psikolog istihdam edecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bin 500 psikolog istihdam edecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını belirterek, "Çok yakın bir zaman içerisinde, bin 500 uzmanı bakanlığımızda istihdam edeceğiz" dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında, her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını belirterek, "Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz" dedi.

Ramazanoğlu, ASDEP'in Erzurum ayağını başlatmak için geldiği kentte, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı. 

Burada gazetecilere açıklama yapan Ramazanoğlu, birkaç ilde başlattıkları ASDEP'in ile her ailenin bir sosyal danışmanı olacağını söyledi. "Bu Sağlık Bakanlığından alınmış bir model. Aile hekimliği model olarak alınmıştır. Aile hekimliğinde nasıl her ailenin bir hekimi varsa bizde de her ailenin sosyal danışmanı olacak. O ailenin sorunlarıyla ilgilenecek, ona rehberlik edecek, o aileye rehabilitasyonda ve psikoterapide bulunacak" diye konuştu. 

Sosyal danışmanların, sorumluluklarındaki aileleri ziyaret ederek, sorunlarını kayıt sistemine geçirdiklerini anlatan Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sonra da takibe alıyoruz. O sorunlar konusunda da rehberlik hizmeti verilecek. Sağlık sorunu, eğitim, ekonomik, sosyal problemler gibi. Öte tarafta bir aile eğer o sorunlarla baş edemeyecek hale gelmişse o zaman, rehabilite edici psikoterapi adımına geçmiş olacağız. Buradaki amacımız ailelerin içine girerek, kadın cinayetleri, çocuk ensestleri, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesi, bağımlılık, alkol, sigara, uyuşturucu ve dijital bağımlılık gibi toplumsal sorunların çözümü. Eğer o evde bir engelli kardeşimiz varsa onunla ilgili sorunlar. Bütün bunlarla ilgili sorunların kaynağında çözümü, kaynağında tanımı ve orada çözümlenebilecek bir hale getirilmesi amacını güdüyoruz." 

Bin 500 uzman istihdam edilecek 

Ramazanoğlu, amaçlarının aileleri güçlendirmek ve ailelerin sorun çözebilme kabiliyeti ve yeteneklerini geliştirmek olduğunu dile getirdi. 

Ailedeki kadın ve çocukları bu konuda eğitmek ve aile içi iletişimi sağlamak istediklerini belirten Ramazanoğlu, projenin 4 il ve 12 ilçede devam ettiğini söyledi.

Ramazanoğlu, "Bir başka müjdeyi vermek istiyorum. Çok yakın bir zaman içerisinde, 3 hafta içerisinde bin 500 psikolog, sosyal psikolog, klinik psikolog ve toplum hizmetleri uzmanını Bakanlığımızda istihdam etmek üzere alıyoruz. Bunun altyapısını hazırladık ve kadrolarını aldık, bu arkadaşlarımız saha elmanı olacaklar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4566 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim