• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Ailesi minik Atlas'tan o da yaşam mücadelesinden vazgeçmedi

Ailesi minik Atlas'tan o da yaşam mücadelesinden vazgeçmedi
Konya'da vücuduna yeteri kadar kan gitmediği için hayati tehlikesi bulunan Atlas bebek, 15 günlükken yapılan operasyonla kalbindeki damarı genişletilerek yaşama tutundu.

Konya'da hamilelik sürecinde ikizinden birinin kalbinin durdurulmasına karşı çıkan Ülker Gökdemir'in dünyaya getirdiği bebek, damar ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Atlas'ın iyileşmesiyle iki bebeğini de sağlıklı şekilde kucağına alan Gökdemir: "Atlas zorlu bir yaşam mücadelesi verdi. Ben ona 'küçük savaşçı' diyorum, yaşamak için çok savaştı. İnşallah birlikte çok mutlu günler geçireceğiz"

Isparta'da yaşayan Ülker ile Mehmet Gökdemir çifti, ikiz bebekleri olacağını öğrenince çok sevindi. Doktor kontrollerinde sağlık problemleri olan bebeklerden birinin kalbinin durdurulması önerisine karşı çıkan çiftin, 9 Şubat'ta adını Kuzey ve Atlas verdikleri bebekleri dünyaya geldi.

Bebeklerden 1 kilo 600 gram ağırlığındaki Atlas'ın soluk alıp vermede güçlük çektiği ve zaman zaman morardığı fark edildi. Kuvöze alınan ve solunum desteği verilen bebek, Konya Başkent Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Yeni doğan ünitesinde tedavi altına alınan minik Atlas'ın vücuduna kan pompalayan damarının dar olduğu tespit edildi.

Müdahale edilmezse hayatını kaybedecek olan bebek, henüz 15 günlükken operasyona alınarak dar damarına stent takıldı. Genişletilen damar sayesinde Atlas bebeğin rahat nefes alıp vermesi ve vücuduna yeteri kadar kan akışı sağlandı.

- Annesinin "küçük savaşcı"sı yaşamak için direndi

Ülker Gökdemir (33), gebeliğinde bebeklerinden birinin sağlık problemleri olduğunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü, kendileri için o gün zorlu sürecin başladığını söyledi.

Atlas'ın ikizine göre yaşam mücadelesinin doğmadan başladığını ve hiç pes etmeyerek kendilerine güç verdiğini vurgulayan Gökdemir, şöyle konuştu:

"Atlas'ın gelişimi kardeşine göre geriydi. Hamileliğimin 12. haftasında doktor Atlas için gebeliği sonlandırmamız gerektiğini söyledi. Daha sonra farklı doktorlara gittik. Gebeliğin 22. haftasında kalp atışlarında sorun olduğu için yine aynı öneride bulunuldu. Biz hep ona inandık ve bu öneriye karşı çıktık. Doğumdan sonra yine kalbiyle alakalı sorunları ortaya çıktı. Atlas zorlu bir yaşam mücadelesi verdi. Ben ona 'küçük savaşçı' diyorum, yaşamak için çok savaştı. İnşallah birlikte çok mutlu günler geçireceğiz. Hayata tutunduğu için çok mutluyuz."

Gökdemir, operasyon sonrası sadece bebeklerinin değil, kendilerinin de uzun zaman sonra rahat bir nefes aldığını dile getirdi.

Baba Mehmet Gökdemir de çocuklarıyla hayalini kurduğu güzel günleri gerçekleştirmek için sabırsızlandığını ifade etti.

Günlerce bebeklerini sağlıklı şekilde kucaklarına alacakları günü beklediklerini anlatan Gökdemir, "Doktorlarımızın sayesinde geleceğe daha umutla bakıyoruz. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız." dedi.

- "Bu yaşta ve kiloda yapılan ender operasyonlardan"

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Gökdemir, değerlendirmelerinde şah damarında ciddi darlık belirleyince vakit kaybetmek istemediklerini kaydetti.

Sağ şah damarından ultrason eşliğinde giriş yaparak darlığı başarılı şekilde genişlettiklerini belirten Gökdemir, şöyle devam etti:

"Darlık nedeniyle kalbin alt bölgesindeki organlar da zorlanıyordu. Cerrahi işlemin bu kiloda yüksek riskli olması nedeniyle stentle bunu açmayı uygun gördük. Genel işlemde bacak damarlarından girilir ama bu kilodaki hastalarda bacak damarları çok ince olduğu için boyun atardamarından ultrason eşliğinde girilerek sorunlu bölgeye ulaşıldı. Sonuçlar olarak kalp rahatladı ve özellikle karın içi böbrek, mide ve bağırsak gibi organların kan değerleri normale döndü."

Bebeğin operasyonun ertesi gün beslenmeye başladığını dile getiren Gökdemir, "Bu yaşta ve kiloda yapılan ender operasyonlardan. Deneyimlerimizi meslektaşlarımızda ve kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz." dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1476 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim