• BIST 9645.02
  • Altın 2416.563
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8213
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Binali Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama:

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Binali Yıldırım'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama:
"Şimdilik herhangi bir sorun, hayati tehlike arz eden herhangi bir durum yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve koruması ile AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım'ın sağlık durumlarına ilişkin, "Şimdilik herhangi bir sorun, hayati tehlike arz eden herhangi bir durum yok." dedi.

Çelik, Azerbaycan dönüşü Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve koruma görevlisi Oğuzhan Demirci'yi ambulans uçakla Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in çok ilgi gösterdiğini, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev'in de dün akşamdan beri sürekli kendileriyle birlikte olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in sağlık danışmanı oradaydı. Oradaki başhekim arkadaşlarımız zaten sürekli olarak, doktorlarımız, sağlık personeli konuyla yakından ilgilendiler. Hepsine buradan çok teşekkür ediyoruz. Allah'a şükürler olsun herhangi bir hayati tehlike söz konusu değil. Ciddi bir kaza atlatıldı ama o kazaya göre hayati bir tehlike söz konusu değil. Orada hem Cumhurbaşkanı'mızın doktorlarının hem de Azerbaycan'daki hastanedeki Azeri doktorlarımızın ortak kararıyla Türkiye'ye hareket edilebileceği kararına varıldı. Zaten dün gece ambulans uçak gönderilmişti. Cumhurbaşkanı'mıza sık sık bilgi verdik, kendisi sık sık detaylarla ilgili bilgi aldı. Ayrıca Sağlık Bakanı'mız oradaki muhataplarıyla da görüştü. Biz de kendisiyle görüştük. Netice itibarıyla Türkiye'ye gelinebileceği kararı verildi. Sayın Cumhurbaşkanı Aliyev'in hastane ziyaretinden sonra hep beraber Allah'a ısmarladık dedikten sonra havaalanına geçtik. Şu anda hastalarımız Türkiye'de hastanelere naklediliyor. İnşallah belli bir tedavi süreciyle bundan sonra normal hayatlarına dönmüş olacaklar."

Yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiklerini dile getiren Çelik, "Kendileri de bir müddet sonra hastane ziyareti yapacaklar bugün akşam. Bu çerçevede şimdilik herhangi bir sorun, hayati tehlike arz eden herhangi bir durum yok. Arayan, soran, geçmiş olsun dileklerini ileten bütün arkadaşlarımıza, bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Ömer Çelik bilgilendirmede bulunurken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da kendisine eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 642 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim