• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

AK Parti'den "Dünya Çevre Günü" açıklaması

AK Parti'den "Dünya Çevre Günü" açıklaması
AK Parti Amasya, Çorum, Tokat ve Kastamonu Çevre, Şehir ve Kültür başkanlıklarınca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

AK Parti Amasya İl Teşkilatı Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Vekili Muhammed Fatih Erdem, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti olarak iktidara geldikleri ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi.

AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerde çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaralarının artık tarihe karıştığını anlatan Erdem, "Şehirlerimiz artık Sıfır Atık’ı, Sıfır Atık Mavi’yi, Geleceğe Nefes’i, Millet Bahçeleri’ni, mavi bayraklı plajları, yenilenebilir ve temiz enerjiyi konuşmakta, bu kulvarlarda adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda çevreyi korumak ve yaşatmak, iklim değişikliğiyle mücadele etmek adına sessiz devrimler olarak tanımladığımız sayısız hizmeti ve eseri milletimize kazandırdık." dedi.

- Tokat

AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir de yaptığı açıklamada, AK Parti olarak şehirlerin uzun yıllar süregelen pek çok çevresel sorununa acil çözümler üretirken, bir yandan da orta ve uzun vadeli hedefleri hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Aldemir, AK Parti belediyeciliği ile tanışan şehirlerde çöp, çamur, çukur, bataklığa dönmüş su kaynakları, hava kirliliğinden nefes alınamayan şehir manzaralarının artık tarihe karıştığını kaydetti.

- Çorum

AK Parti İl Başkanlığınca 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Çorum-Samsun kara yolu Sıklık mevkisinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve partililer, hatıra ormanına fidan dikti.

Partililer, fidanları toprakla buluşturduktan sonra doğa yürüyüşü yaptı.

Belediye Başkanı Aşgın, çevrenin gelecek nesillere teslim edilecek bir emanet olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevreye verdiği önem doğrultusunda 1-7 Haziran'ın Çevre Haftası olarak ilan edildiğini hatırlatan Aşgın, "Allah’ın sağlık, sıhhat, evlat, vatan, bayrak gibi birçok emaneti var bize. Bunlardan bir tanesi de çevre. Emanete sahip çıkmak, gelecek nesillere taşımak bizim en temel misyonumuz vazifemiz." diye konuştu.

Ahlatcı ise sözde çevrecilerin yaptığı gibi çevreyi kullanışlı bir siyaset alanı olarak görmediklerini belirterek, "Bizim için çevreci olmak, çevreyi ve tabiatı korumak ve yaşatmaktır." ifadesini kullandı.

- Kastamonu

AK Parti İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Hülya Büyükgökmen ise yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti olarak iktidara geldikleri ilk günden bu yana çevreye bütüncül bir bakış açısıyla yaklaştıklarını söyledi.

Sıfır atık sloganı ile yola çıktıklarını anlatan Büyükgökmen, "Ülkemizde kesintisiz ulaşımı sağlamak, mesafeleri kısaltırken karbon salınımını da azaltmak amacıyla kara, hava, demir yolu ve deniz yolu altyapımızı güçlendirirken, sıfır emisyonlu aracımız, Türkiye’nin Otomobili TOGG’u da milletimize kazandırdık. Bizim için çevreci olmak, vatandaşlarımızın doğayla iç içe vakit geçirmesini sağlayacak millet bahçelerini hizmete sunmaktır. Bizim için çevreci olmak, elektrikli aracımız TOGG’u üretmek, Türkiye'nin iddiasını dünyaya duyurmaktır. Bizim için çevreci olmak, atık su arıtma tesislerini yurdun dört bir tarafında yaygınlaştırmaktır." açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim