• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Akademisyenlere verilen yabancı dil kursu desteği artırıldı: Aylık 3 bin 500 lira

Akademisyenlere verilen yabancı dil kursu desteği artırıldı: Aylık 3 bin 500 lira
YÖK Yabancı Dil Eğitim Bursu kapsamında 2019 yılı için başvurular başladı - Bu yılın burs miktarlarını artıran YÖK, bursu almaya hak kazanan öğretim elemanlarına 2 ile 6 ay arasında aylık 3 bin 500 lira destek sağlayacak


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca Yabancı Dil Eğitim Bursu kapsamında öğretim elemanlarına bu yıl verilecek destek miktarı, aylık 3 bin 500 liraya yükseltildi. 

YÖK'ten yapılan açıklamada, devlet üniversitelerindeki doktoralı öğretim elemanlarının yurt dışında bir yabancı dil kursuna katılarak, yabancı dil bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerini desteklemek amacıyla ilk kez geçen yıl "YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu"nun verilmeye başlandığı anımsatıldı. 

Açıklamaya göre, YÖK-Yabancı Dil Eğitim Bursu ile üniversitelerdeki eğitim ve araştırma faaliyetlerinde niteliğin artırılmasının yanı sıra 2018-2022 Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Strateji Belgesi'nde yer alan eylem planı çerçevesinde Türk akademisyenlerin yabancı dilde ders verme kapasitelerinin artırılması da planlanıyor.

Burs programı kapsamında 2018'de yapılan ilk çağrı sonucunda, devlet üniversitelerinde doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında görev yapan öğretim elemanlarının başvuruları YÖK tarafından değerlendirilmiş, burs almaya hak kazanan öğretim elemanları, İngiltere, Amerika, Kanada, Malta, Almanya, Fransa gibi uluslararası akreditasyona sahip dil okullarında katıldıkları İngilizce, Almanca ve Fransızca dil eğitimleri için 2-6 ay arasında aylık 2 bin 500 lira burs ile desteklenmişti.

- Bu yıl 3 bin 500 lira burs desteği sağlanacak

YÖK Yabancı Dil Eğitim Bursu kapsamında 2019 yılı için başvurular başladı. Bu yılın burs miktarlarını artıran YÖK, bursu almaya hak kazanan öğretim elemanlarına 2 ile 6 ay arasında aylık 3 bin 500 lira burs desteği sağlayacak.

Ayrıca geçen yıldan farklı olarak dil şartındaki puan aralığı değişirken, bu yıl Araştırma Üniversitesinde veya Aday Araştırma Üniversitesindeki öğretim elemanları burs programına başvuruda bulunamayacak.

Bu kapsamda, burslara, son beş yıl içinde YÖKDİL, YDS, E-YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından en az 45 veya en fazla 70 puan aldığını belgeleyen, Araştırma Üniversiteleri ve Aday Araştırma Üniversitesi dışındaki devlet üniversitelerindeki doktora derecesine sahip araştırma görevlisi, öğretim görevlisi veya doktor öğretim üyesi kadrolarında görev yapan öğretim elemanları başvurabilecek. 

Burstan yararlanmak isteyen öğretim elemanlarının seçimleri üniversiteler tarafından yapılacak. Yabancı dil eğitimi alması uygun bulunan öğretim elemanlarının bilgileri en geç 17 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar YÖK'e bildirilecek.

Üniversite çeşitliliği ve bütçe imkanları dikkate alınarak, kesinleşen liste üniversiteler tarafından açıklanacak.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim