• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

Akdağ: "Kamuda çalışan doktorların maaşlarına yeni iyileştirmeler yapılacak"

Akdağ: "Kamuda çalışan doktorların maaşlarına yeni iyileştirmeler yapılacak"
Bakan Akdağ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Akdağ, ziyaret sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Akdağ, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Akdağ, ziyaret sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Doktorların kamu hastanelerinde tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısına ilişkin eleştirileri cevaplayan Akdağ, tasarının yasalaşmasıyla birlikte özel sektörü bırakıp tam gün kamuda çalışan doktorların maaşlarına yeni iyileştirmeler yapılacağını söyledi. Amaçlarının tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden mükemmel bir şekilde yararlanmasını sağlamak olduğunu belirten Akdağ, "Doktorların yarım gün hastanelerde çalışmasının mantığı ve anlamı nedir, önce buna bakmak lazım. Türkiye'de özel muayenehanelere giden insan sayısı çok az. Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak en fakir insanın bile sağlık hizmetini karşılaması gerekiyor. Böyle iken ben neden cebimden muayene olmak için para ödeyeceğim. Bu eski ve köhnemiş bir sistem. Biz kimseye zorlama yapmak istemiyoruz. İsteyen meslektaşlarımızı ebetteki özel sektörde çalışmaya devam edebilecektir. Kamu ile özel muayenehane ilişkisinin ortadan kaldırılması gerektiğine herkesin inandığını düşünüyorum" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "En az 3 çocuk yapın' sözlerinin hatırlatılması üzerine Akdağ, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de ailelerin ortalama çocuk sayısı 2.1'dir. 2'nin altına düşen ülkelerin nüfusu hızla yaşlanıyor. Genç nüfus oranının azalması bugün Avrupa ülkelerinin en önemli sorunudur. Sayın başbakan, bu sözler ile bunu ifade etmeye çalıştı. Yıllarca bu ülkede birileri vatandaşlara 'Çocuk yapmayın' diye dayatmada bulundu. Zaten siz topluma ne kadar söylerseniz söyleyin, vatandaş bakabileceği kadar çocuk yapar." Bakan Akdağ, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 14 Mart'ta hastanelerde yapacağı eylem ve iş bırakma eylemi konusundaki bir soruya ise, "Bir meslek birliğinin hastalar üzerinden politika yapması, o meslek birliğine yakışmaz. Ben hasta bir vatandaş olarak benim günahım ne? Bir sorununuz varsa gidin bakanlıkla , hükümetle halledin. Hastaneler eylem yeri midir?" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2072 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim