• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Akdağ SGK hakkında açıklamalar yaptı

Akdağ SGK hakkında açıklamalar yaptı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, son bir haftadır uygulamaya konulan ve eczacılarla vatandaşlar arasında tartışmaya yol açan reçetelerdeki katkı payına açıklık getirdi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, son bir haftadır uygulamaya konulan ve eczacılarla vatandaşlar arasında tartışmaya yol açan reçetelerdeki katkı payına açıklık getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan bu uygulamayla vatandaşların büyük ölçüde korunduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, " Katkı payı eskiden beri vardı. Vatandaşlarımızın hastanelerde uzun süre kuyruk beklememeleri içir bu uygulama yürürlüğe konuldu" dedi.

Memleketi Erzurum'da incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, Erzurum Valiliğini ziyaret ederek burada düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Toplantıda Bakan Akdağ, yerel faaliyetlerin yanısıra kamu kurum amirlerini sağlık alanındaki konularda uyardı. Kanalizasyon suyuyla sulama ve kuduz olaylarına dikkat çeken Bakan Akdağ, sokak köpekleri konusunda Tarım Bakanlığı ile ortaklaşa düşünce aşamasındaki projelerini anlattı. Sokak ve köy köpeklerine kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"Kesinlikle başı boş ve köy köpeği istemiyoruz. Bu hususta da kurallar çok açık. Bunlar belediye sınırlarında ise belediye ekipleri özel idare sınırlarında il özel idaresi tarafından mutlaka kontrol altına alınacak. Kısırlaştırma, geçici barınak gibi yollarla kontroller devam edecek. Yeni bir düşüncemiz var teknik açıdan çalışıyoruz. Büyük baş hayvanlarda olduğu gibi küpeleme yöntemi. Aşılama yapılan köpeğin küpelenmesi konusu Tarım Bakanlığı ile üzerinde ortaklaşa çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda da Erzurum'da da kuduz vakaları görüldü. Hassasiyet bekliyoruz. Kuduzdan hayatını kaybeden bir vatandaş böyle bir sağlık ayıbını kabullenmemiz mümkün değil."

BAKAN AKDAĞ'DAN REÇETELERE KATKI PAYI AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, son bir haftadır uygulamaya konulan ve eczacılarla vatandaşlar arasında tartışmaya yol açan reçetelerdeki katkı payı alınmasına açıklık getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan bu uygulamayla vatandaşların büyük ölçüde korunduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, "Katkı payı eskiden beri vardı. Vatandaşlarımızın hastanelerde uzun süre kuyruk beklememeleri içir bu uygulama yürürlüğe konuldu" dedi.

Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

"Bu Sosyal Güvenlik Kurumumuzun (SGK) yeni uygulaması. Biliyorsunuz özel hastanelerde hizmet verilirken vatandaşlardan alabildiğince bir ilave ücret alınabiliyordu. Şimdi bunu ortadan kaldırdı SGK. Yüzde 30 bir ilave ücret alınabileceğine dair bakanlar kurulundan bir karar çıktı. Kurumda bunu uyguluyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız bu durumda büyük ölçüde korunmuş oluyorlar. Ama bunun yanısıra SGK bir kakı payı alıyor. Bu katkı payını da şu şekilde alıyor. Eskiden beri bu katkı payları alınırdı. Şimdi bu miktar değiştirildi. Devlet Hastanesi için 3 YTL, Eğitim Hastanesi için 4 YTL, Üniversite Hastaneleri için 6 YTL ve özel hastaneler için de 10 YTL katkı payı alıyor SGK. Bu açıklamalar yaşanan tartışmaları ortadan kaldırabilir. Aslında bu vatandaşın işini kolaylaştırmak için yapılıyor. Yani bu katkı payları hastanelerde de tahsis edilebilirdi. Vatandaşın o zaman vezneye gitmesi ve 2- 3 YTL için uzunca kuyruk beklemesi gerekir. Dolayısıyla vatandaşın işini kolaylaştırmak için kurum böyle bir karar aldı."

Kenthaber

Bu haber toplam 2573 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim