• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Akdağ: Vatandaşın özel hastaneye ödeyeceği miktar çok kısıtlı olmalı

Akdağ: Vatandaşın özel hastaneye ödeyeceği miktar çok kısıtlı olmalı
Eski Sağlık Bakanı Akdağ: "Hani özel hastaneye gidince fark ödeme meselesi var ya... Ben onun belli bir orandan fazla olmasına karşıyım. Şu anda bu noktada aşırılığa gitmeye doğru bir eğilim var ama gidilmemeli"

Eski Sağlık Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, "Hani özel hastaneye gidince fark ödeme meselesi var ya... Ben onun belli bir orandan fazla olmasına karşıyım. Şu anda bu noktada aşırılığa gitmeye doğru bir eğilim var ama gidilmemeli" dedi.

Akdağ, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen "Sağlıkta Dönüşüm Programları" konulu konferansta yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde Türkiye'de sağlığın halkın kanayan en büyük yaralarından birisi olduğunu söyledi.

Yaklaşık 15 yıl önce halk arasında yapılan anketlerde sağlığın en problemli ilk 3 alandan birisi olarak dikkat çektiğini hatırlatan Akdağ, şimdilerde ise sağlık ile ilgili sorunların ilk 20'lere bile girmediğini vurguladı.

Bu rakamların ''Sağlıkta Dönüşüm Programları'' sayesinde halkın sorularına çözüm bulunduğu anlamına geldiğini dile getiren Akdağ, "Her şey bitti mükemmel anlamında söylemiyorum. Daha yapılması gereken elbetteki adımlar vardır" diye konuştu.

Akdağ, devlet ve özel hastane ayrımı ile ilgili öğrencilerden gelen bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Tabi ki devlet hastanelerinin güçlendirilmesi lazım. Sizinle aynı kanaatteyim ama doktoru istihdam etmemeyi bir kenara bırakın zorunlu hizmet süresi gibi bir kavramımız var. Devlette çalışmadan bırakmıyoruz, hatta buna doktorlar da itiraz ediyor. Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerde kamu hastanelerinin yapılma hızı yetişmediği için özel sektör çok hızlı gelişebiliyor. Özel hastane yapımıyla ilgili 2008 yılından başlayarak bakanlığımız bir sınırlandırma getirmişti.

Aslında benim kanaatime göre özel hastaneler toplam hizmetin yüzde 25'inden fazlasını karşılaması vatandaşın hizmeti alması konusunda bazı riskler oluşturuyor. Burada sosyal güvenliğin uygulamaları da önemli. Hani özel hastaneye gidince fark ödeme meselesi var ya... Ben onun belli bir orandan fazla olmasına karşıyım. Şu anda bu noktada aşırılığa gitmeye doğru bir eğilim var ama gidilmemeli. Vatandaş özel hastaneden de hizmet alsa ödeyeceği miktar çok kısıtlı olmalı."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5859 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim