• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

Akdoğan, Şifa Grubu yönetiminden ayrıldı

Akdoğan, Şifa Grubu yönetiminden ayrıldı
İzmir'de iki, Erzurum'da da bir hastanesi bulunan Şifa Hastaneler Grubu ve grubun bağlı bulunduğu Türkiye Tabipler Vakfı'nın Kurucu Başkanı Mahmut Akdoğan ile birlikte, vakfın 6 kişilik yönetim kurulu, görevlerinden ayrıldı. Şifa Hastanesi ile ismi özdeşl

İzmir'de iki, Erzurum'da da bir hastanesi bulunan Şifa Hastaneler Grubu ve grubun bağlı bulunduğu Türkiye Tabipler Vakfı'nın Kurucu Başkanı Mahmut Akdoğan ile birlikte, vakfın 6 kişilik yönetim kurulu, görevlerinden ayrıldı. Şifa Hastanesi ile ismi özdeşleşen Opr. Dr. Akdoğan'ın görevden ayrılması, hastane çalışanları ve sağlık camiasında şaşkınlıkla karşılandı.

KABUL ETTİM
Akdoğan, dün konuyla ilgili Bornova'daki Şifa Hastanesi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Akdoğan, "Sağlık Bakanlığı'nın özel sektöre yönelik uygulamaları vakfın yönetim kurulu üyelerini rahatsız etti. Üyeler, yönetimi devretme kararı aldı, ben de kabul ettim" dedi. Dr. Akdoğan Vakıf Başkanlığı'na İzmir Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necmi Gökay, Hastaneler Grubu Başkanlığı'na da, İstanbul'da görevli kalp ve damar cerrahı Doç. Dr. Mehmet Ateş'in getirildiğini bildirdi.

DOĞRU DEĞİL
Görevden ayrılmasının Sağlık Bakanlığı'na yaptığı eleştirilerle ilgili olduğu yönündeki söylentilerin doğru olmadığını dile getiren Dr. Akdoğan, "Bu eleştirilerimi Sağlık ile Çalışma Bakanlığı'nın en üst düzey yöneticilerine defalarca ilettim. Şimdi de söylerim. Şu an yaratılan sistemde özel sektörün kaliteli sağlık üretmesi mümkün değil. Sonuçta vakfın yönetim kurulundaki arkadaşlar, 'Biz bir nöbet değişimi yapalım' dedi" diye konuştu.

DESTEK VERECEĞİM
"Yönetim kurulunun 30 yıldan beri bana verdiği yetkiyi pürüzsüz kullanan bir yönetici oldum. Uyumlu bir ekip olarak çalıştık" diyen Mahmut Akdoğan, "Yönetim kurulu olarak birlikte kararlar aldık. Biz de tartışma, görevden alma olamaz. Çünkü, bu vakfın kurucusu benim. Yeni göreve başlayan arkadaşlara her zaman destek vereceğim" şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanlığı'nın özel sağlık sektörü üzerindeki politikaları yüzünden son 3 aydır hangi konuda ne karar alacaklarını bilemediklerini ifade eden Mahmut Akdoğan, şöyle devam etti:

ENGELLER BULUNUYOR
"Şu an dürüst çalışan özel sektörün kaliteli hizmet üretmesinin önünde engeller var. Eleman çıkarmamanın formüllerini aramak için uykusuz geçirdiğim günler oldu. Doktor, cihaz alamıyoruz. Bunun için Sağlık Bakanlığı'ndan onay almamız gerekiyor. Basmane'deki bir doktorumuzu Bornova'daki hastanemize gönderemiyoruz. Ancak, bu kuralları koyanlar bunlardan haberdar değil. Ben resmi olarak Şifa ile ilgili çalışmalarımı tamamlamış bulunuyorum. Politikaya atılmayı düşünmüyorum. Oğullarım için hazırladım bir ofis vardı. Bir süre orada çalışacağım."

Temelleri 1983 yılında atılmıştı
Türkiye Tabipler Vakfı tarafından 1983 yılında İzmir'de kurulan Şifa Tıp Merkezi hızla büyüdü. 1987 yılında yataklı tedavi üniteleri açıldı. Şifa Hastaneler Grubu İzmir Bornova, Basmane ve Erzurum'da üç hastane olarak hizmete devam ediyor. Dr. Mahmut Akdoğan, 25 yıldır vakıf ve hastanenin başında görev yapıyordu.

Bu haber toplam 7240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim