• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

AKHB: "Hizmet kervanı yürüyor"

AKHB: "Hizmet kervanı yürüyor"
Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ve yöneticileri hakkında basında yer alan haberlerle ilgili Birlikten basın açıklaması yayımlandı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Basın Açıklaması;

Basında yer alan haberlerde birliğimize bağlı Atatürk Devlet Hastanesi’nin Perge Bulvarı’na taşınan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Binası’nın benzin istasyonuna bitişik olması çeşitli tartışmaları ve tehlikeyi beraberinde getirdiği ifade edilmiştir. Ayrıca binanın kamu hastanesi olarak hizmet vermesinin kafalarda soru işareti bıraktığı da belirtilmiştir. Ancak bu soru işaretlerini kişilerin kafalarında oluşturmak isteyenlerin, söz konusu haberi Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ni, birliğin Genel Sekreterini ve bağlı kurum yöneticilerini zan altında bırakmak sureti ile bilinçli ve maksatlı bir şekilde hazırlayarak çeşitli basın yayın kuruluşlarına servis ettikleri aşikardır.

Basında yer alan haberlerde kiralanan hastane binasının yangın yönetmeliğine uymadığı, bu noktada AKHB Genel Sekreterinin yönetmeliklere uymayan bu binayı ısrarla hastane yapmak istediği ve bu isteğinde bir menfaati olduğu gibi oldukça çirkin ve mesnetsiz bir iddiaya karalamaya yer verilmektedir. AKHB’ye bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi mevcut ana yerleşkesindeki A Bloğu’nun Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından onaylanan “Deprem Tahkik Raporları”na göre can güvenliği performans seviyesini karşılamadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle de Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nin A bloğunda yer alan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü’nün başka bir binaya taşınması zorunluluğu oluşmuş ve bina arayışına gidilmiştir. Perge Bulvarındaki binanın bulunması sonrası binanın kiralanması ile ilgili Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı’ndan gerekli izinler alınmıştır. Ayrıca ek hizmet binasının Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün başkanlığında, Muratpaşa Belediyesi ve AKHB’ye bağlı teknik personellerce oluşturulan komisyonda İş Kanunun 77.Maddesi’ne göre standartlara uygun olduğu ve hizmet için herhangi bir engelinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla ilgili mevzuatlara uymayan herhangi bir durum söz konusu değildir.

Ayrıca ilgili düzmece haberlerde Atatürk Devlet Hastanesi’nin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümleri’nin Kepez’den alınarak gelir düzeyi yüksek olan insanların yaşadığı Perge Bulvarı’na taşınmasının semt sakinlerinin tepkisini çektiği ve bu suretle vatandaşların perişan olduğu iddia edilmektedir. Öncelikle Atatürk Devlet Hastanemiz Kepez ilçesinde değil Antalya’nın merkezinde Muratpaşa’da yer almaktadır. Düzmece yazının bu kısmı bu yazıyı yazan/yazdıran kişi veya kişilerin Atatürk Devlet Hastanesi’ni dolayısıyla Antalya’yı tanımadıkları ya da Antalya dışından oldukları gerçeğini tüm kamuoyunun gözleri önüne sermiştir. Ayrıca daha önce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisleri bina ve yatak yetersizliği nedeniyle ihtiyaca cevap vermekte zorlanmaktaydı. Yeni ek binanın hizmete girmesi ile daha modern ve geniş bir alanda hastalarımıza hizmet verme imkanı doğmuştur. Gerçekleri yansıtmayan karalama haberde bodrum katlarda telefon çekmediği, çalışanların kendilerini hapishanedeymiş gibi hissettikleri, tedirgin görev yaptıkları ve sürülme korkusu yaşadıkları için de seslerini çıkaramadıkları iddia edilmektedir. Söz konusu düzmece haberde hasta memnuniyeti ile ilgili yazılan maksatlı cümlelerden sonra haberi okuyan kişilere çalışanların huzursuz ve tedirgin olduğu da empoze edilmeye çalışılmıştır. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak hizmet vermekte olan bahse konu ek binamız her türlü teknik, teknolojik, tıbbi altyapının olduğu hasta ve çalışan memnuniyeti önceliği ile hizmet veren modern bir hizmet binasıdır. Bu şekilde hizmet vermeye de devam edecektir.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği olarak en büyük temennimiz, bu gerçekleri görmek istemeyen ve dahi halka sunulan kaliteli, ulaşılabilir sağlık hizmetlerinin verilmesine tahammül edemeyen kişi ve kişilerce hazırlanarak basına servis edilen, gerçeklerden uzak karalama amaçlı yapılan bu tür haberlere halkımızın itibar etmemesidir. Ayrıca birliğimiz bünyesinde yapmış olduğumuz araştırmalar sonrası Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ni, birliğin Genel Sekreterini ve bağlı kurum yöneticilerini zan altında bırakmak sureti ile bilinçli ve maksatlı yazılar hazırlayan ve basına servis eden kişi ve kişilerin kimlikleri tarafımızca tespit edilmiş olup, haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

AKHB göreve geldiği 2 Kasım 2012 tarihinden itibaren Antalya’da etkili, kaliteli verimli, ulaşılabilir ve hakkaniyete uygun sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde canla başla çalışmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda AKHB Türkiye’deki tüm kamu hastaneleri birlikleri içerisinde öncülük yapan bir birlik konumuna gelmiştir. AKHB hedef ve planlamaları doğrultusunda, şu anda Antalya merkezde olmak üzere Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ek 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ve Kepez’de de 300 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nin yapımına başlanmıştır. Birliğimizin Antalya’da sağlık alanında yapmış olduğu ve yapacağı icraatların basında çıkan dayanaksız ve mesnetsiz haberden de anlaşılacağı üzere bazı kesimlerin çıkarlarını zedelediği gerçeğini açık ve net bir şekilde ortaya koymaktadır. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği, mücadeleci, şeffaf ve dürüst kimliğinden taviz vermeden çalışmalarına eskisinden de daha güçlü bir şekilde devam edecektir.

Kaynağı net bir şekilde belli olmayan, haber değeri taşımayan her şeyden önemlisi gerçeği yansıtmayan bu sözde habere yer veren veya verecek olan basın yayın kurum ve kuruluşları ile ilgili olarak ise kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla 5187 sayılı Basın Kanununun 14. maddesinde görüleceği belirtildiği üzere tekzip yayımlanması ile ilgili işlemler başlatılacaktır.

Tüm Kamuoyuna Saygılarımızla Duyurulur.

Dr. Erdoğan TAŞ
AKHB Genel Sekreteri

Bu haber toplam 9379 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim