• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

'AKILLI' kimliklerde parmak izi de olacak

'AKILLI' kimliklerde parmak izi de olacak
Nüfus cüzdanı yerine geçecek akıllı kartlara parmak izi de yüklenecek. Kimlik kartındakibu iz başka hiçbir yere kaydedilmeyecek.

Nüfus cüzdanı yerine geçecek akıllı kartlara parmak izi de yüklenecek. Kimlik kartındakibu iz başka hiçbir yere kaydedilmeyecek.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, nüfus cüzdanının yerini alacak kimlik kartında, kişilerin parmak biyometri verisinin yer almasını öngören düzenlemeyi kabul etti. Komisyonda, “torba kanun” olarak nitelendirilen Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK’lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’nın görüşülmesine önceki gün devam edildi. Kabul edilen maddelerle getirilen düzenlemeler özetle şöyle:
- Nüfus cüzdanının yerini alacak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’nda, kişilerin parmak biyometri verisi yer alacak. Bu veri, kartta yer alan yonga ve yongaya nakledilmek üzere geçici belleğe kaydı dışında hiçbir yerde kaydedilmeyecek ve saklanamayacak.

Her sorguya 2 kuruş
- Kimlik Paylaşımı Sistemi’nde ve Adres Paylaşımı Sistemi’nde yer alan bilgilerin, genel yönetim kapsamında bulunan kamu idareleri dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kişiler tarafından paylaşılmasının karşılığında katılma payı alınacak. Katılma payı, her bir sorgu için 2 kuruştan hesaplanacak.
- Katılım payı, vücut dışı protez ve ortezler ile ayakta sağlanan tedavi hizmetleri için, kişilerin prime esas kazançlarının, gelir ve aylıklarının tutarı ve benzeri ölçütler dikkate alınarak yüzde 10 ile yüzde 20 oranları arasında olmak üzere, kurumca belirlenecek.
- SGK, muayene katkı payını almamaya ya da daha düşük tutarlarda belirlemeye, protez ve ortez ile ayakta tedavi hizmetlerinde alınması öngörülen katılım payını 10 katına kadar artırmaya yetkili olacak.


Yatarak tedavide katılım payı
- Kurum, yatarak sağlık hizmeti alanlardan, sağlık hizmetleri bedelinin yüzde 1’ine kadar katılım payı alabilecek. Yatarak tedavi görenler için uygulanacak katılım payı, asgari ücretin dörtte birini geçemeyecek.
- Gerekli görülen hallerde il milli eğitim müdürlükleri, eğitim kampusu yönetiminin veya okul aile birliğinin işlettirebileceği ya da işletebileceği yerlere ilişkin ihaleleri yapmaya yetkili olacak.
- TASİŞ’in sermayesine 6 milyon lira eklenecek ve bu tutar 2009 merkezi yönetim bütçesi ödeneklerinden karşılanacak.

Milliyet

Bu haber toplam 1591 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim