• BIST 9645.02
  • Altın 2414.245
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8071
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çocuk bölümleri, çizgi film karakterleri ile süslendi

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin çocuk bölümleri, çizgi film karakterleri ile süslendi
Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinin çocuk acil, poliklinik ve yataklı servisleri ile ara koridorları, çocukların hastane korkularını yenmeleri ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla çizgi film karakterleri ile süslendi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı, Aksaray Sağlık Müdürlüğü ve Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi işbirliğinde gerçekleştirilen ortak çalışma ile çocuklar hastaneye gediklilerinde çok sevdikleri çizgi film karakterleri ile karşılanacak.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kısa süre sonra hizmete girecek Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında incelemelerde bulundu.

Çocuk servislerini gezen Vali Aydoğdu, çocuk acil, poliklinik ve ara koridorlarda yapılan boyama çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Koridor duvarında boyama yapan Aydoğdu, yapılan çalışmaları çok beğendiğini belirterek Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Semra Kılıç Karatay ve öğrencilerini tebrik etti.

- Çocuklar çok farklı bir ortamla karışılacak

Yapılan resim çalışmalarının çok güzel olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu, "Hocalarımız ve öğrencilerimiz yeni açılacak hastanemizin ek binası girişi, çocuk acil servis ve poliklinik odalarına çok güzel resimler yapmışlar. Öyle güzel resimler yapmışlar ki hastaneye değil de yaşam merkezine girmiş gibi hissediyorsunuz. Buraya gelen çocuklar gerilimlerini alacak bir ortamla karışılacak. Hocamıza, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Küçük dokunuşlar, büyük sonuçlar. Burada, bu başarılmış. Gençlere imkan verildiğinde her türlü güzelliği ortaya koyuyorlar. Buraları görünce Aksaray'da köylerden, binalardan başlayarak daha nasıl güzellikler ortaya koyabiliriz diye planlamalar yapmış olduk." diye konuştu.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Anabilim Dalı Başkanı Semra Kılıç Karatay da yaptıkları çalışmada amaçlarının, çocukların hastane ve doktor korkularını yenmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.

Eğitici çizgi film karakterlerinden 100’ü aşkın eğlenceli figür çalıştıklarını ifade eden Karatay, "Çocuklar hastaneye geldiği andan itibaren dikkatlerini çekecek, onların da çok sevdiği karakter ve kahramanlarla karşılaşacak. Enjeksiyon odaları, doktor muayene odaları gibi çocukların korktuğu odalarda onların dikkatini çekecek, korku ve endişelerini meraklı bakışlarına bırakacak karakterler çalışıldı. Tıbbı müdahale veya tedavi için hastaneye gelen çocuklar, bu korku ve endişelerini hastane duvarları ve her köşede farklı bir çizgi film karakteri ile yenecekler." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1432 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim