• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Aksigorta'ya yeni ortak geldi

Aksigorta'ya yeni ortak geldi
Sabancı Holding iştiraklerinden Aksigorta'ya 180 yıllık geçmişe sahip Belçikalı sigorta devi Ageas ortak oluyor.

Aksigorta'nın yüzde 62 hissesine sahip olan Sabancı Holding, hisselerinin yüzde 31'ini 220 USD karşılığında Ageas'a devredecek. Aksigorta'nın yüzde 38'lik halka açıklık oranı değişmeyecek. Faaliyetler ise, Aksigorta markası altında devam edecek. Aksigorta-Ageas hisse devri, yasal mercilerden alınacak izinlerin ardından tamamlanacak. Banka kanalı deneyimi, çoklu dağıtım kanalları yönetimi ve sağlık sigortacılığı başta olmak üzere uluslararası deneyimi ile her türlü segmente yönelik geniş ürün yelpazesi olan Ageas ile Aksigorta gücünü pekiştirecek.

Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul "Titizlikle sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucunda, Avrupa'nın en itibarlı ve en başarılı sigorta şirketlerinden Ageas'ın bizim için en doğru ortak olduğuna karar verdik. Aksigorta için hedeflerimiz yüksek. Ageas ile birlikte Aksigorta'daki hedeflerimizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz. Hedeflerimiz, daha müşteri odaklı bir şirket olmak, hem pazar payımızı hem de karlılığımızı artırmaktır. Ülkemizde sigortacılık sektöründe büyüme potansiyeli çok yüksek. Sigorta sektörümüzün büyüklüğünün milli gelirimize oranı yüzde 1 seviyelerinde. Gelişmiş ülkelere göre düşük olan bu oran sigorta sektörümüzün hızla büyüyeceğine işaret ediyor. Ageas da sektörün büyüme potansiyelini gördü. Tabii ki yatırım kararlarında Türkiye'nin geleceğine ve Sabancı Topluluğu'na duyulan güven çok önemlidir. Aksigorta olarak sağlıklı büyümek istiyoruz. Sağlıklı büyümenin ilk şartı hizmet kalitemizin mükemmel olması, operasyonel verimlilik ve mevcut dağıtım kanalları potansiyelimizi çok iyi kullanmamız. Çok önemli rekabet avantajlarımız var. Aksigorta'da deneyimli ve bilgili ekibimiz var. Aksigorta markasının ülkemizde bilinilirliği çok güçlü. Banka sigortacılığını daha da geliştirmek istiyoruz. Her zaman olduğu gibi Akbank ile ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu noktada Ageas'ın bankasürans deneyiminin de bizim için çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Karlılık içinde büyüme stratejimiz doğrultusunda dağıtım kanallarımıza, teknoloji altyapımıza ve insan kaynaklarımıza yatırım yapacağız. Ageas ile birlikte şirket alımı yaparak büyüme imkânlarını da inceleyeceğiz.Ortaklığımızın tüm çalışanlarımıza, 1,500'e yakın acentemize, yatırımcılarımıza ve iş ortaklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin, sigortacılık sektöründeki büyük potansiyeli nedeniyle kendileri için çok cazip bir pazar olduğunu belirten Ageas CEO'su Bart de Smet ise "Bu yeni ortaklığı, Eylül 2009 sonunda açıkladığımız stratejimizin gerçekleştirilmesi yönünde atılan bir adım olarak görüyorum. Hızlı gelişen bir ülke olan Türkiye'nin hayat dışı sigorta sektöründe, düşük penetrasyon ve yüksek büyüme potansiyeli bulunuyor. Bu büyüyen pazara, Türkiye'nin en itibarlı, öncü ve ortaklıklar konusunda tecrübeli Sabancı Holding ile girmekten dolayı büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Bir süredir titizlikle sürdürülen ortak arayışında son noktaya gelmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Sabancı Holding Strateji, İş Geliştirme ve Sigorta Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Akbaş "Kârlı ve sürdürülebilir büyüme hedefimize bundan böyle Ageas ile devam etme kararı aldık. Sabancı ve Ageas gelecek stratejileri konusunda hem fikir. Hem Ageas'ın tüm dünyada uyguladığı stratejik yaklaşımı gereği hem de yapılan araştırmalara göre Aksigorta'nın Türkiye'nin ilk akla gelen sigorta markası olması nedeniyle faaliyetlerimizi yine Aksigorta adıyla sürdüreceğiz. Aksigorta'nın 50 yıllık Türkiye deneyimi ve Ageas'ın 180 yıllık uluslararası deneyiminden alacağımız güçle Türkiye'nin lider sigorta şirketi olacağız. Aksigorta, yeni ortağı Ageas ile Türk Sigorta sektöründe konsolidasyonun öncüsü olacak ve şirket satın almaları ile büyüyecek" dedi. Akbaş ayrıca banka sigortacılığında ve sağlık alanında uzman, yeni kanallarda önemli başarılara sahip olan Ageas ile stratejik hedefleri doğrultusunda daha hızlı büyümeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Ageas Continental Europe CEO'su Steven Braekeveldt "Belçika'da Belçika'da BNP Paribas ile, Tesco ile İngiltere'de, Milleniumbcp ile Portekiz'de, UBI Banca ile İtalya'da ve çeşitli Asya ülkelerinde yaptığımız başarılı ortaklıklarımıza bir yenisi daha ekleniyor. Bu hisse devri, şirketimizin, Türkiye sigorta pazarında beklenen büyümenin içinde yer alabilmesi için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda Ageas, Akbank şubeleri üzerinden yapılacak çapraz satışların geliştirilmesi için banka sigortası konusundaki geniş bilgi ve tecrübesiyle katkı sağlayacaktır" dedi.

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ise "Müşteri odaklı bir anlayışa sahip Ageas ile el sıkışmış olmaktan ötürü çok mutluyuz. Aksigorta olarak 2011 yılı ve sonrasına çok büyük hedeflerle giriyoruz. Operasyonel mükemmelliği ve uluslararası düzeyde başarılı ortaklıklar kurmasıyla ön plana çıkan ortağımız Ageas, 1,500 acentemiz ve iş ortaklarımızı da kapsayan organizasyonumuza yeni bir dinamizm kazandıracaktır" dedi.

Citigroup Global Markets Limited ve Ak Yatırım süreçte finansal danışman olarak birlikte yer aldılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim