• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Allogreftler ve Dbm İnsan Dokusu İmplantları İçin Medula'da Kullanılacak Olan Kod İle İlgili Duyuru

Allogreftler ve Dbm İnsan Dokusu İmplantları İçin Medula'da Kullanılacak Olan Kod İle İlgili Duyuru
SGK'dan yapılan duyuruda Allogreftler ve Dbm insan dokusu implantları için medula’da kullanılacak olan kod bildirilmiştir.

SGK'dan yapılan duyuruda Allogreftler ve Dbm insan dokusu implantları için medula’da kullanılacak olan kod bildirilmiştir.

 

 

 

 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü
ALLOGREFTLER VE DBM İNSAN DOKUSU İMPLANTLARI İÇİN MEDULA’DA KULLANILACAK OLAN KOD İLE İLGİLİ DUYURU
Bilindiği üzere devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinde tedavi gören SGK hak sahiplerinin tedavilerinde kullanılan tıbbi malzeme ve ürünlerin temini ile ilgili olarak; Kurumumuzca çıkarılarak 25.05.2007 tarih, 26532 sayılı 1 mükerrer no’lu Resmi Gazete de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin 20.1. maddesi “Tıbbi malzeme temin esasları” başlığının 5. bendinin; Sağlık kurumları tıbbi malzemeleri, Kurumun ve Sağlık Bakanlığının Bilgi Bankasına kayıt edilmiş ve onaylanmış tıbbi cihaz üretici ve ithalatçı firmalarının onaylı ürünlerinden temin edeceklerdir. ….. Tebliğin yürürlük tarihinden itibaren 120 gün sonra Kuruma fatura edilen tıbbi malzemelerden, onaylanmış ürün numarası (barkod) bulunmayan ürünlerin bedelleri kayıt edilinceye kadar ödenmez .
………..
Kurumla sözleşmeli resmi ve özel sağlık kurumlarınca, temin edilen tıbbi malzemelerin Kurum bilgi bankası tarafından onaylanmış bulunan ürün numarası (barkod) MEDULA sistemine kaydedilecektir . ………… Tebliğin yürürlük tarihinden itibaren 120 gün sonra Kuruma fatura edilen tıbbi malzemelerden, onaylanmış ürün numarası (barkod) bulunmayan ürünlerin bedelleri kayıt edilinceye kadar ödenmez.”hükümlerine göre işlem tesis edilmektedir.
Ancak SGK hak sahiplerinin tedavilerinde kullanılan Allogreft ve DBM (Demineralized Bone Matrix) insan dokusu implantlarının Sağlık Bakanlığınca yayımlanmış bir yönetmeliği bulunmadığı için bu ürünlerin firmalar tarafından Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına kaydı yapılamamış, ancak buna rağmen tüm sözleşmeli resmi ve özel sağlık tesislerinde hak sahibi hastaların tedavilerinde bu ürünler kullanılmış olup hala kullanılmaktadır.
Bu defa yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı UBB kaydını yaptıramadığı için onay alamamış firmaların bu ürünleri sağlık tesislerince MEDULA ya fatura edilemediğinden firmalar söz konusu ürün bedellerini alamamışlardır.
Bu nedenle Allogreft ve DBM (Demineralized Bone Matrix) insan dokusu implantlarının endikasyon kriterleri, ihale aşamasında istenecek belgeleri ve UBB kayıtları ile ilgili olarak 17.04.2008 tarih, 14879 – 2008/28 sayı ile bir Genelge yayımlanmış olup bu genelgeye ek olarak söz konusu ürünlerin ödemelerinin MEDULA üzerinden elektronik olarak yapılabilmesi için bundan sonra bu ürünlere genel kod olarak ‘8888888888888’ kodu verilmesi gerektiği hususunda;

Bilgi ve gereğini rica ederim.

Duyuru için tıklayınız.

Bu haber toplam 5346 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim