• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Almanya'da Türk hastanesine yoğun ilgi

Almanya'da Türk hastanesine yoğun ilgi
Almanya'nın Kassel kentinde doktor Arif Ordu tarafından kurulan MEDİTÜRK adlı hastane yılda 50 bin hastaya hizmet veriyor.

ABDULSELAM DURDAK/MEHMET KAMAN

Almanya'nın Kassel kentinde doktor Arif Ordu tarafından kurulan MEDİTÜRK adlı hastanenin yılda 50 bin hastaya hizmet verdiği bildirildi.

Kassel'de doktor Arif Ordu'nun 3 oğluyla işlettiği hastanede dahiliye, beslenme bilgisi, kulak burun boğaz, kadın ve çocuk hastalıkları ile cildiye bölümleri yer alıyor. Hastanede 4'ü Türk, toplam 14 doktor çalışıyor.

Özellikle Almanya'daki yabancıların yoğun ilgi gösterdiği hastanede, tercümanlar aracılığıyla Almanca bilmeyenlere 7 dilde hizmet verilebiliyor.

Hastanenin sahibi doktor Ordu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalara Türkçe, Almanca, Rusça, İngilizce, Arapça, Farsça, Lehçe, Urduca gibi farklı dillerde hizmet verdiklerini söyledi.

Hastanenin sadece Türklere değil, herkese hitap ettiğinin altını çizen Ordu, şöyle konuştu:

"Zor günlerde Türk vatandaşlarından gördüğümüz destek ve yardım sebebiyle ismini MEDİTÜRK koyduk. Bu aynı zamanda Türk vatandaşlarımıza verdiğimiz bir armağan. Tahmin ediyorum ki sadece vatandaşlarımız değil, aynı zamanda Alman hastalarımız da burada verdiğimiz kaliteyi takdir edeceklerdir ve buraya gelmeye devam edeceklerdir."

Almanya'nın sağlık sisteminde bazı sorunların olduğunu kaydeden Ordu, "Hastalarla mektupla iletişim kuruluyor. Diyelim ki ağır bir hastalık var, hasta gereksiz zaman kaybedilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki sağlık kuruşlarına Almanya'da yatırım yapmaları çağrısında bulunan Ordu, MEDİTÜRK olarak Almanya'da yılda yaklaşık 50 bin hastaya bakmalarına rağmen talebi karşılayamadıklarını belirtti.

Türkiye'de sağlık sektörünün çok hızlı geliştiğine dikkati çeken Ordu, Almanya'da 3 milyondan fazla Türk yaşadığını, kendilerinin de yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olabileceğini belirterek, "Bence buradaki Türklerle ilgilenmek Türkiye'deki sağlık kuruluşlarının bir görevi" dedi.

- Sağlık sektörüne yatırım çağrısı

Türkiye'nin sağlık hizmetleri kalitesi bakımından Almanya'nın ilerisinde olduğunu anlatan Ordu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki birçok hastane dünya çapında profesyonel hizmet veriyor. Mart ayında İstanbul'daydım ve orada gördüğüm hastaneler ve hastaneler kalitesi Almanya'da yok. Bu kuruluşların profesyonelliği de inanılmayacak kadar yüksek. Bu profesyonel kuruluşlar buradaki Türk vatandaşlarımıza profesyonel hizmetler arz edebilse Almanya için de bir gelişme olur."

Hastanenin yönetiminde 3 oğlunun da görev aldığını ifade eden Ordu, oğullarının kendisine çok büyük destek olduğunu, motivasyonun artmasını sağladığını sözlerini ekledi.

Almanya'da Türk doktor ihtiyacı

Hastanede çalışan Türk hekimlerinden kadın hastalıkları uzmanı Sevgi Halat Tavşanlı ise Almanya'daki Türklerin özellikle kadın hastalıkları uzmanı Türk doktorlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Bazı kadınların Almanca bilmediği için rahatsızlıklarını eşleri ya da tercümanlar aracılığıyla dile getirdiklerine dikkati çeken Tavşanlı, "Kadın doktoruna çok özel şeyler anlatıyorsunuz. Bunlara açığa vermek eşinizin yanında bile kolay değil. Böylece yüz yüze bütün sıkıntılarını, rahatsızlıklarını bana anlatabiliyorlar. Ben sadece doktor olarak değil, sosyal yönden de onlara yardımcı olabiliyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz ise Ordu'nun Almanya'ya göç eden ilk kuşak neslin kalitesini temsil ettiğini söyledi.

Son zamanlarda Türkiye'de sağlık alanında yaşanan gelişmelerin Türkiye'de sağlık turizminin oluşmasını sağladığına değinen Durmaz, Türk sağlık firmalarına Almanya'ya yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 14471 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim