• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Almanya'dan Ebola hastaları için özel donanımlı uçak

Almanya'dan Ebola hastaları için özel donanımlı uçak
Dışişleri Bakanı Steinmeier: "Uluslararası devletler devletler topluluğu olarak Ebola konusunda geç adım attığımızı itiraf ediyorum."

Almanya, Ebola virüsü bulaşanların güvenli şekilde nakledilmesi için hazırlattığı özel donanımlı uçağı teslim aldı.

Berlin'deki Tegel Havalimanının askeri bölümünde Robert Koch Entstitüsü ile Almanya'nın en büyük havayolu şirketi Lufthansa tarafından hazırlanan özel donanımlı Airbus A 340'ın teslim töreni yapıldı.

Uçağın basın tanıtımına Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile Almanya Sağlık Bakanı Hermann Gröhe de katıldı.

Gröhe ile uçakta incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Frank Walter Steinmeier, Almanya olarak Ebola ile mücadeleye ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Söz konusu uçağı hazırlayan Robert Koch Enstitüsü ve Lufthansa'ya teşekkür eden Steinmeier, "Uluslararası devletler devletler topluluğu olarak Ebola konusunda geç adım attığımızı itiraf ediyorum" dedi.

Şimdi Ebola salgını konusunda daha fazla şeyler yapıldığını dile getiren Steinmeier, çok fazla Ebola vakası olmamasını ve bu sayede uçağa çok ihtiyaç duyulmamasını temenni ettiğini kaydetti.

Almanya Sağlık Bakanı Hermann Gröhe de hastalıkla mücadele de bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Gröhe, Ebola ile mücadelede destek veren gönüllülere de teşekkür etti.

Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Casrten Spohr da hükümetin Ebola ile mücadelesine Robert Koch Enstitüsü ile katkıda bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Uçağın Hamburg'ta özel olarak içinin dizayn edildiğini anlatan Spohr, uçağın Frankfurt'ta konuşlandırılacağını ve oradan tüm operasyonlarda kullanılacağını ifade etti.

Lufthansa'da 700'den fazla pilot, kabin ekibi ve teknik personelin gönüllü olarak bu konuda çalışacağına işaret eden Spohr, uçağın sekiz hafta önce istendiğini ve bugün teslim edildiğine dikkati çekti.

- Uçakta hastaya her türlü sağlık müdahalesi yapılabilecek -

19 kişinin de ek olarak seyahat edebileceği uçakta sadece bir Ebola virüsü hastası taşınacak. Virüs taşıyan hastadan hastalığın bulaşmaması için uçakta üç izole edilmiş bölüm bulunuyor.

Uçakta iki ön tedbir odasının ardından virüs bulaşan hastanın kalacağı oda bulunuyor.

Uçakta pilotlar ile kabin ekibinin yanı sıra 2 doktor, 2 yardımcı sağlık görevlisi ile bir operasyon şefi bulunacak.

Uçakta Ebola virüsü taşıyan hastaya her türlü sağlık müdahalesi yapılabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9049 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim