• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Aloe Vera Kırışıklığa İyi Gelir mi, İnce Çizgiler İçin Nasıl Kullanılır

Aloe Vera Kırışıklığa İyi Gelir mi, İnce Çizgiler İçin Nasıl Kullanılır
Aloe vera, binlerce yıldır çeşitli cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılan tropikal bir kaktüs türüdür.

Günümüzde, iyileştirici ve nemlendirici özellikleri ve içerisinde barındırdığı zengin besleyici bileşenleri nedeniyle, aloe vera, çeşitli cilt bakım ürünlerinde ve kremlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Birçok insan kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olması için aloe vera kullanmaktadır.

Aloe vera etli yapraklı bir bitkidir. Kalın, tırtıklı yapraklara sahiptir. Aloe vera yapraklarının içindeki berrak jel, yanmış veya tahriş olmuş cildi yatıştırmak, kırışıklıkları gidermek, sivilce ve sivilce izlerini tedavi etmek için kullanılır. Aloe'nin antibakteriyel nitelikleri muhtemelen sivilce tedavisinde topikal kullanım için etkili kılan maddedir. Hafif-orta dereceli sivilcelerin tedavisi için aloe vera sivilce maskeleri oldukça işe yarayabilmektedir.

Bu yazımızda daha çok aloe veranın kırışıklıklardan kurtulmaya yardımcı olup olamayacağına, cilde nasıl kullanılacağına ve kırışıklıklardan kurtulmak için diğer tedavi seçeneklerine göz atacağız.

Ağız yoluyla tüketilen aloe vera kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olabilir mi?

Aloe vera bir jel veya tablet takviyesi olarak ağızdan alınabilir.

Aloe vera takviyeleri kullanmanın kırışıklıkların görünümünü azalttığına dair bazı kanıtlar bulunmaktadır.

2009 yılında Annals of Dermatology Dergisinde yayınlanan çalışmada bilim insanları, 45 yaş üstü 30 sağlıklı kadının ciltlerindeki kırışıklık ve elastikiyet durumlarını ölçtüler. Daha sonra, her katılımcının rastgele aloe vera jel takviyeleri kullanmalarını sağladılar.

Kadınların yarısı düşük dozda (günde 1.200 miligram) ve diğer yarısı yüksek dozda (günde 3.600 miligram) kullandı.

Kadınlar 90 gün boyunca aloe vera jel takviyesi kullandılar. Çalışmanın sonunda, bilim insanları her iki grupta da kırışıklık, esneklik ve kolajen üretiminde iyileşmeler görüldüğünü gözlemlediler.

2015 yılında yapılan diğer bir araştırmada da benzer sonuçlar bildirildi. Katılımcılar, 20-50 yaşları arasında 54 kadından oluşmaktaydı.

8 hafta boyunca, kadınların yarısı her gün beş tablet aloe vera jel tozu tüketiyordu. Diğer yarısı plasebo ürünü kullandı. Aloe vera takviyesi alan kadınlarda, yüz kırışıklıklarında belirgin şekilde iyileşmeler görülmüştür.

Araştırmacılara göre aloe verada sterol adı verilen moleküller bulunmaktadır. Bu steroller, cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olan kolajen ve hyaluronik asit üretimini teşvik eder. Sonuç olarak, kırışıklıklar daha az belirgin olur.

Bu bulgular, aloe veranın kişiyi kırışıklıklardan kurtaracağı anlamına gelmez. Bulgular aloe veranın cildin dokusunu iyileştirerek kırışıklıkların görünümünü azaltabileceğini göstermektedir.

Yukarıdaki çalışmalar aloe veranın ağızdan takviye ürünü olarak almasına odaklanmıştır.

Kırışıklıklar için aloe vera topikal olarak nasıl kullanılır

Birçok eczaneden veya internet üzerinden aloe vera jeli satın alabilir ya da hava şartları uygunsa bulunduğunuz bölgede aloe vera yetiştirebilir, taze bir yaprağı kesebilir ve jeli çıkarabilirsiniz.

Daha önce cildinizde aloe vera kullanmadıysanız, önce bir yama testi yapmak faydalı olabilir. Aloe veraya karşı alerjili olmak mümkündür. Cildinizde bir reaksiyon ortaya çıkarsa jeli kullanmayı bırakın.

Jelin kullanımının sizin için güvenli olduğunu öğrendikten sonra, aşağıdaki adımları izleyin.

  • Ellerinizi ve yüzünüzü temizleyin ve kurulayın.
  • Parmaklarınızla yüzünüze ince bir tabaka aloe vera jeli sürün.
  • Ciltte 5-10 dakika bekletin. Daha uzun süre bırakırsanız kuruluğa neden olabilir.
  • Soğuk suyla durulayın ve hafifçe kurulayın. Her zaman kullandığınız nemlendiricinizi kullanın.
  • Günde bir kez tekrarlayın.

Aloe verayı cilt için harika yapan nedir ve kırışıklıkları nasıl azaltır

Aloe vera özü, vücutta kolajen üretimini doğal olarak artırmaya yardımcı olur, bu da ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerinin görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olur. Kolajen kırışıklıkları azaltmada ve cildin sıkılaşmasında etkili olmaktadır. Ayrıca cildin esnekliğini de arttırır.

Aloe vera cildin genel sağlığını iyileştiren pek çok bileşeni bünyesinde barındırmaktadır. Aloe verada kırışıklıklara yol açan serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan 18 amino asit ve B1, B3, B6 ve C vitaminlerini içerir.

Kırışıklıkları azaltmak için aloe vera kullanmanın kolay yolları

Masaj

Cildinize aloe vera özü ile masaj yapmaktan daha iyi başka bir şey yoktur. Bununla beraber aloe veraya kırışıklıklar için ekstra faydalar sağlayabilecek diğer bileşenleri de karıştırabilirsiniz.

Aloe jel ile cildinize masaj yapın

Aloe vera daha genç görünmenizi sağlamak için tek başına oldukça yeterli olabilir. Yüksek kalitede organik aloe vera jeli bulun. Birkaç dilim kesin ve özünü çıkarın, iyice karıştırın ve yatmadan önce cildinize masaj yaparak uygulayın, farkı birkaç gün içinde görebilirsiniz.

Kırışıklıklar için aloe vera ve salatalık ile yüz maskesi

Bu nemlendirici maske, sadece cildi nemlendirmek ve gençleştirmek için değil, aynı zamanda iltihabı azaltmak ve ciltte doğal bir ışıltı ortaya çıkarmak için de idealdir.

Nasıl yapılır

  1. Kabukları soyulmamış yarım salatalığı dilimler halinde kesin.
  2. Bu dilimleri bir blendıra koyun ve sulu bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. İki yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin ve pürüzsüz hale gelinceye kadar tekrar karıştırın.
  4. Yüzünüzü ve boynunuzu ılık suyla ve yağsız bir temizleyiciyle yıkayarak makyajı temizleyin ve gözenekleri açın.
  5. Karışımla yüzünüze, boynunuza ve göğsünüze eşit şekilde masaj yapın.
  6. On beş dakika sonra maskeyi soğuk suyla durulayın ve cildinizi yumuşak bir havluyla kurulayın.

Ayrıca bu maskeye birkaç damla çay ağacı yağı ekleyerek harika bir aloe vera sivilce maskesi elde edebilirsiniz.

Göz altı kırışıklıkları için badem yağı ile aloe vera

Bu maske, koyu halkaların yanı sıra yüz ve göz altı kırışıklıklarının azaltılmasına yardımcı olur. Badem yağı, cildin dokusunu iyileştirmenin yanı sıra pigmentasyonu azaltır. Aloe cildin elastikiyetini artırmaya ve sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

Aloe verayı domates suyu, zerdeçal özü, hindistan cevizi yağı vb. ile de karıştırabilirsiniz.

Malzemeler

  • Aloe vera jel
  • Badem yağı
  • Muz

Yapılışı

  1. Bir karıştırma kabında, muzu bir çatalla ezin.
  2. İçerisine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin.
  3. Bütün malzemeler iyice karışana kadar çırpın.
  4. 3 çay kaşığı badem yağı ilave edin.
  5. İyice karıştırın.

Nasıl uygulanır

  1. Yüzünüzü ve boynunuzu ılık suyla ve yağsız bir temizleyiciyle yıkayarak makyajı çıkartıp gözenekleri açarak başlayın.
  2. Parmaklarınızı kullanarak bir miktar maskeyi kaptan alın ve yüz, boyun ve dekolte bölgelerine kalın bir tabaka halinde yayın.
  3. On beş dakika kadar kurumasını bekleyin.
  4. Cildinizi ılık suyla durulayın ve maskeyi temizleyin.
  5. Tüm maske temizlendiğinde gözenekleri kapatmak ve sıkılaştırmak için cildinizi tekrar soğuk suyla yıkayın.
  6. Son olarak cildinizi yumuşak ve temiz bir havluyla kurulayın.

Kırışıklıklar için aloe vera ve yumurta beyazı

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı aloe vera jel
  • 1 yumurtanın beyazı

Yapılışı

  1. Bu iki malzemeyi iyice karıştırın.
  2. Elde ettiğiniz macunla yüzünüze hafifçe masaj yapın. ,
  3. Yarım saat beklettikten sonra yıkayın.

Bu yüz maskesini haftada iki kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Aloe vera jeli, cilt için güçlendirici etki gösteren E vitamini açısından oldukça zengindir ve yumurta akı ile birlikte oldukça etkili bir kombinasyon oluşturur.

Aloe vera cilde başka hangi yollarla fayda sağlayabilir?

Aloe vera, cilt için aşağıda sıralananlar gibi ekstra faydalar sağlamaktadır.

Cildi korur. Aloe vera antioksidanlar ve vitaminler bakımından zengindir. Bu besinler cildin güçlü olmasını sağlar ve ultraviyole radyasyona karşı korumaya yardımcı olabilir.

Yara ve yanıkların iyileşmesine yardımcı olur. Aloe vera yaraya uygulandığında, kolajen üretimini artırarak yaranın iyileşmesini destekler. Ayrıca, kolajenler arasındaki bağlantıları kuvvetlendirerek cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Güneş yanığı. Serinletici etkisi ve antienflamatuar özellikleri sayesinde aloe vera güneş yanıkları için yatıştırıcı özellikler gösterir.

Sivilce. Aloe veranın anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antioksidan özellikleri hafif ila orta şiddette sivilceler için faydalı bir tedavi yöntemidir.

Kırışıklıklar için başka doğal tedaviler var mı?

Aloe veranın yanı sıra kırışıklıkların görünümünü azaltmak için pek çok doğal çözümler bulunmaktadır.

Klorofil

Klorofil bitkilere ve alglere yeşil rengi veren maddedir. Genellikle yaraları iyileşmede kullanılır. Bununla beraber araştırmalara göre yüzdeki kırışıklıklara da fayda etmektedir.

Klorofil özü takviyelerinin insan derisi üzerindeki etkileri üzerine çalışma yapan araştırmacılar, araştırmaya katılanların cilt elastikiyetlerinde ve kırışıklıklarında önemli ölçüde iyileşme gözlemlediler.

Araştırmacılar ayrıca katılımcılardaki kolajen üretiminde de bir artış gözlemlediler.

Bu bulgular 2015 yılında yapılan diğer küçük bir çalışma ile desteklenmiştir. Bu çalışmaya göre, klorofilden türetilen topikal bakır klorofil, hafif ila orta dereceli ince çizgiler ve kırışıklıkları iyileştirmeye yardımcı olabilmektedir.

jinseng

Ginseng, kırışıklıklar gibi cilt üzerindeki bazı değişiklikler de dahil olmak üzere yaşlanmanın fiziksel etkilerini yavaşlatma yeteneğine sahip olabilir.

2015 yılında yapılan bir çalışmaya göre içerisinde ginseng ekstresi bulunan bir krem ​​göz kırışıklıklarını önlemeye yardımcı olarak umut vadetmektedir. Bu krem ayrıca ciltteki nemi ve pürüzsüzlüğünü arttırmaktadır.

Buna ek olarak, ginseng cildi güneş hasarına karşı koruyarak yeni kırışıklıkların oluşmasını da önleyebilmektedir.

Bal

Cilde uygulandığında, bal iltihabı yatıştırır ve yaraların iyileşmesini destekler. Ayrıca, cildin nemi muhafaza etmesine yardımcı olur, bu da kırışıklıkların görünümünü azaltabilir.

Yüz için saf, pastörize edilmemiş bal kullanmak önemlidir. Düşük kaliteli bal aşırı işlenmiştir ve aynı faydaları sağlamamaktadır.

Tıbbi tedaviler

Kırışıklıkların görünümünü en aza indiren çok sayıda tıbbi tedavi vardır. En yaygın uygulanan prosedürler şu şekildedir.

Botoks. Kasların kasılmasını önleyen bir toksin olan onabotulinumtoksinA maddesinden küçük bir dozun cilde uygulanmasıdır. Botoks kırışıklıkların daha az görünür olmasını sağlar ancak tedavinin tekrar edilmesi gerekir.

Dermabrazyon. Dermabrazyon, cildin üst katmanını zımparalamak için döner bir fırça kullanan peeling tedavisidir. Bu uygulama yeni ve pürüzsüz bir cilt oluşmasını sağlar.

Lazer cilt yenileme. Lazer cildin dış katmanını soyar ve bu uygulama ciltteki kolajen üretimini teşvik eder. Gelişen yeni cilt daha sıkı ve sağlam görünebilmektedir.

Yumuşak doku dolgusu. Juvéderm, Restylane ve Belotero gibi dermal dolgu maddeleri, hyaluronik asit enjeksiyonlarından oluşur. Bu dolgu maddeleri cildi dolgunlaştırır ve bu da kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

Sonuç olarak

Bugüne kadar yapılan araştırmalar, aloe vera takviye ürünlerini ağız yoluyla kullanmanın kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.

Birçok kişi, aloe vera jelinin cildine uygulanmasının, ince çizgilerin daha az fark edilebilir olmasını sağladığını ifade etmektedir.

Aloe Verayı destek ürünü olarak ağız yoluyla tüketmeden önce sizin için güvenli olduğundan emin olmak için önce doktorunuzla konuşun.

Aloe vera supplementi üzerindeki üretici talimatlarına uyun ve araştırıp güvenli bulduğunuz bir marka tercih edin. Kırışıklıklar için cildinizde aloe vera kullanıyorsanız ve döküntü veya tahriş ortaya çıkarsa, derhal kullanmayı bırakın.

Daha fazlası için lütfen http://kozmetrik.com sitesini ziyaret ediniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 147070 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim