• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Aloe Vera Faydaları

Aloe Vera Nasıl Kullanılır? Aloe Vera Faydaları
Pencere kenarlarının aranan bitkilerinden Aloe Vera, Aloe cinsinin en çok bilinen ve en faydalı bitkisidir.

 

Birçok ilaç ve kozmetik ürününde yer alan  Aloe Vera çeşitleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak gelmiştir. Nadir açan sarı Aloe Vera çiçeği sebebi ile ülkemizde Tıbbi Sarısabır adını almıştır.

Yeşil yapraklı salon bitkileri grubundan en sık tercih edilen salon süs bitkileri içerisinde olan Aloe Vera, Yılan Derisi Bitkisi ve Zebra Kaktüs adları ile bilinen haworthia bitkisi ile sıklıkla karıştırılsa da aslında farklı bitkilerdir. Haworthia bitkisi daha sert bir yaprak yapısına sahiptir ve Aloe cinsi bitkilere oranla çok daha kısa boyludur. Aloe Vera ise daha yumuşak yapraklara sahiptir. Kılıç şeklindeki yaprakları büyüdükçe çok daha uzun bir forma kavuşur ve Aloe’nin aksine Haworthia Fasciata bitkisinin yapraklarında dikenler bulunmaz.

Aloe Vera bakımı oldukça pratiktir. Aloe Vera bitkisi nasıl yetiştirilir derseniz, biraz su ve biraz gün ışığı cevabınız olacaktır. Uzun ömürlü bitki çok az bakım ile hayatına devam edebilir. Yeterince ışık almayan Aloe Vera gelişim göstermez. Bu sebeple onu cam kenarlarında, ışık alabilecekleri şekillerde konumlandırmanız gerekir.

aloe-vera1.jpg

Aloe Vera Faydaları

Aloe Vera bitkisinin etli ve uzun yaprakları vardır. Bu sulu yapraklar içerisinde şeffaf bir jel bulunur. Çeşitli saksılar içerisinde yetiştirilerek salon bitkileri içerisinde kendisine yer bulan Aloe Vera, ihtiyaç duyduğunuz an koparıp kullanabileceğiniz yaprakları ile sürekli elinizin altında bulunan bir şifa bitkisidir. Faydaları saymakla bitmeyen bu jelin içeriğinde çeşitli mineraller, A, C, E vitaminleri, folik asit gibi birçok bileşen bulunur ve farklı şekillerde yararlanılarak vücudun hemen her yerine kullanılabilir.

  • Aloe Vera cildinizi hem onarır hem de bakım yapar. Bitkinin yaprakları içerisinden çıkarılan jel böcek ısırıklarına, doku hasarlarının tedavisine, egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına, cilt kuruluğuna, güneş yanıklarına iyi gelir. Küçük kesik ve sıyrıklar için Aloe Vera doğrudan uygulanabilir. Aloe Vera ile yıpranan cildinize masaj yaparak ardından durulayabilirsiniz.
  • Aloe Vera maskesi ciltteki akne problemleri ile mücadele ederken yaşlanma karşıtı bir etkide bulunur. Yüzünüzde yer alan uçuklar ile mücadelede aktif rol alır. Aloe Vera yaprağından kesmiş olduğunuz bir miktar jeli yüzünüze yayarak ince bir tabaka halinde uygulayıp ardından su ile yıkayabilirsiniz.
  • Ortamdaki radyasyon etkisini azalttığı bilinen Aloe Vera bitkisi, en çok tercih edilen salon bitkileri isimleri içerisinde geçer. Çiçekli veya yeşil yapraklı salon bitkileri ile görsel olarak uyum sağlar ve ev dekorasyonunuza katkıda bulunur.
  • Aloe Vera bitkisinin yaprağı içerisinden çıkardığınız jeli ve bir miktar suyu blenderdan geçirerek tüketebilirsiniz. Bu su sindirim sistemi ve bağırsak rahatsızlıkları için faydalı olmanın yanında metabolizmanızı da hızlandıracaktır.
  • Bağışıklık direncini yükselten Aloe Vera, aynı zamanda diyabet ve kalp rahatsızlıklıkları için de kullanılır.
  • Aloe Vera suyu iltihaba iyi gelir. Göze damlatılır, mide rahatsızlıklarını giderir.

aloe-vera2.jpg

Aloe Vera Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aloe Vera’nın ne kadar faydalı olursa olsun tıbbı bir bitki olduğunu unutmamak ve kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Aloe Vera kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar ise şöyle:

  • Aloe vera jeli ile hazırladığınız bitki suyunu günde 1 bardaktan fazla tüketmemelisiniz. Fazla tüketilen Aloe Vera böbrek hastalıklarına ve kalp problemlerine yol açabilir.
  • Aloe Vera hamilelikte ve emzirme döneminde tüketilmemelidir.
  • Alerjik reaksiyon gösteren kişilerin Aloe Vera kullanması tehlike teşkil eder.
  • Yaşlı ve çocuklarda Aloe Vera kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Siz de ‘saksıdaki doktor’ olarak nam salan Aloe Vera çeşitlerine evlerinizde bakabilir, rengarenk saksılar içerisinde yetiştirilen salon bitkilerini ÇiçekSepeti’nden satın alabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 13430 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim