• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Alzheimer hastalarına bitkisel destek

Alzheimer hastalarına bitkisel destek
Alzheimer'ın modern toplumlarda sık görülen problemlerden biri olduğuna değinen Dr. Mustafa Eraslan, "Alzheimer hastalığı, 65 yaş ve üstü bireylerde sık yaşanan bir rahatsızlık iken, son dönemlerde 50 yaş üstü bireylerde de görülüyor'' dedi.

Alzheimer hastalığı hakkında bilgi veren Dr.Mustafa Eraslan, "İnsanlık tarihi kadar eski sağlık problemlerinden biri olan Alzheimer, bunama, demanstır. Modern toplumda en sık görülen problemlerden biri olan Alzheimer hastalığı, 65 yaş ve üstü bireylerde sık yaşanan bir rahatsızlık iken, son dönemlerde 50 yaş üstü bireylerde de görülüyor" ifadelerini kullandı. Bunamanın da Alzheimer hastalığına bağlı olarak geliştiğini ve pasif bunama olarak adlandırıldığını belirten Eraslan, "Yüzde 60'ın üzerindeki bunama vakaları, Alzheimer'dır. Hastalık, başlangıçta basit unutmalarla kendini gösterirken, hastalığın ilerleyen dönemlerinde ise kalıcı hafıza kaybına, kişinin tek başına işlerini görememesine, diğer hafıza problemlerine ve 8-10 yılın sonunda hastanın ölümüne yol açar" dedi. Hastalığın risk grubu hakkında da bilgi veren Eraslan, hastalığın daha çok kadınlar olmak üzere 60 yaş üzeri damar tıkanıklığı veya şeker hastalığı olan bireylerde görüldüğünden söz etti.

ALZHEİMER İÇİN ALTERNATİF BİR TEDAVİ YÖNTEMİ: GİNKGO BİLOBA ÇAYI

Son zamanlarda Alzheimer'de tıbbi tedavinin yanı sıra bitkisel tedavilerin de yer aldığına dikkat çeken Dr. Mustafa Eraslan, Alzheimer tedavisinde kullanılan en etkili bitkilerden birinin Ginkgo Biloba olduğunu belirtti. Eraslan, "Yapılan bilimsel çalışmalarda 3-6 ay kullanılan GinkgoBiloba'nun Alzheimer oluşumunu belirgin bir şekilde önlediği, gelişimini yavaşlattığı, konuşmayı düzelttiği, el becerilerini geliştirdiği ve yaşam süresini uzattığı gözlemlenmiştir" dedi. Ginkgo'nun tüketimi hakkında da bilgi veren Eraslan, evde hazırlanacak pratik ve etkili çay tarifleri verdi: "2-3 Ginkgo yaprağı sıcak suda 15 dakika demlenerek, sabah ve akşam bir fincan içilebilir veya bir poşet Ginkgo çay bir fincan kaynamış suya ilave edilerek ağzı kapatılıp ve 15 dakika demlenerek tüketilebilir'' diyen Eraslan bu çayların son derece faydalı olduğunu sözlerine ekledi. Ginkgoda asıl etkili olanının standardize ekstre ile yapılmış ürünler olduğunu ifade eden Eraslan, burada dikkat edilecek hususun Ginkgo Biloba'nın doktor kontrolünde kullanılması olduğunu söyledi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9304 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim