• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ambulans gecikti diye acil servis doktorunu darp ettiler

Ambulans gecikti diye acil servis doktorunu darp ettiler
Adana trafik kazasında ağır yaralanan Salih T'nin yakınları 'geciken ambulans' sebebiyle acil serviste görevli Dr. Tekin Müjde'yi darp etti.

Adana trafik kazasında ağır yaralanan 75 yaşındaki Salih T.'nin yakınları 'geciken ambulans' sebebiyle acil serviste görevli Dr. Tekin Müjde'yi darp etti. Polis merkezinde ifadesi alınan Müjde, zanlılardan şikayetçi oldu. Hasta yakınları ise 2.5 saat ambulans beklediklerini belirterek, doktoru suçladı.

Adana–Osmaniye Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası, olayı kınadı. Oda da düzenlenen basın toplantısına katılan Dr. Tekin Müjde yırtılan formasını ve kan izlerini gösterip, olumsuz koşullarda çalıştıklarına dikkat çekti. Yaklaşık 5 kişinin saldırısına uğradığını ileri süren Müjde, Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 3 doktorun görev yaptığını kaydetti.

Trafik kazasından gelen hastaya başka bir doktorun baktığını ifade eden Müjde, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Doktor arkadaş, hastanın bütün işlemlerini tamamladıktan sonra Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkine karar vermiş. Bu sırada yanıma gelen hasta yakınlarının 'Hastamız neyi bekliyor? Ambulans ne zaman gelecek.' dedi. 'Sizin hastanıza ben bakmadım, bilmiyorum; doktorunuza sorun' cevabını verdim. Aile 'Hastamız öldükten sonra mı ambulans gelecek?' şeklinde sorunca konuyla bir ilgim olmamasına rağmen yardımcı olmak amacıyla 'Hastanız muhtemelen kurum ambulansını bekliyor. Başka bir görevde olan o ambulansın işi bittikten sora sizin hastayı Numune'ye götürecek.' karşılığını verdim. İkna çabalarına rağmen şahıslar, 'Koskoca devlet hastanesinde bir tane mi ambulans var? Böyle devlet hastanesi mi olur? Eğer bu hastaya bir şey olursa önce sen, sonra diğer doktor ve ailelerinize zarar veririz. Bunun bedelini sizlere ödetiriz.' sözleriyle beni tehdit etti."

Hasta yakınlarının ikinci bir ambulans talebine, "Ben doktor olarak sizlere ikinci bir ambulans temin edemem. Bunu başhekime, olmadı valiye; hatta Sağlık Bakanı ve başbakana söyleyeceksiniz? Bu sorunun muhatabı ben değilim." cevabını verdiğini açıklayan Dr. Tekin Müjde, "Biz şimdi ikinci bir ambulans için Tayyip'i mi arayacağız? Bizimle dalga mı geçiyorsun, doktor" deyip, beş kişinin saldırısına uğradığını vurguladı. Kaza geçiren yaşlı yakınlarının saldırma amaçlı hareket ettiğini dile getiren Müjde, iki kez darp edildiğine söyledi. İlk saldırı sonrası araya güvenlik ve polisin girdiğini; arkasında 112 Acil Ambulans hattı arandığını savunan Dr. Tekin Müjde, "45 dakika boyunca ambulans gelmeyince hastayı bekleme odasına aldık. Bu sürede 'sen buradan çıkamayacaksın, adam değilsin, delikanlıysan dışarıya çık, tuttuğun son nöbet olacak." ifadeleriyle hakaret ve şiddete maruz kaldığını belirtti. Tekin Müjde, 20 yıllık acil servis hekimliği ve 5 yıldır Devlet Hastanesi'nde çalıştığını kaydetti.

Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten ise sağlık çalışma ortamının son yıllarda şiddetin en çok yaşandığı alanlardan biri haline getirildiğini söyledi. Uygulanan politikalar sonucunda Dr. Ersin Arslan öldürüldüğünü, Melike Erdem'in ise baskı ve şikayetlere dayanamayarak intihar ettiğini bildiren Ökten, Dr. Tekin Müjde'nin "hastanede neden bir tek ambulans var, bunun sorumlusu sizsiniz denilerek" darp edildiğini öne sürdü.

Kaza geçiren Salih T.'nin oğlu A.T. ise "Polisler kaza haberini verdi. Geldiğimizde sedyenin üzerindeydi. İçerde film çektik. Doktor, Numune Hastanesi'ne sevk etti. Yaklaşık 2.5 saat ambulans bekledikten sonra doktora gittim, 'bu adam ölecek' dedim. Doktor, 'ambulans yok' cevabını verdi. 'Koca hastanede ambulans olmaz mı?' tepkisini gösterdiğimde doktor ise bana, 'Git onu Tayyip Erdoğan'a sor' dedi." görüşünü öne sürdü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2128 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim