• BIST 9524.59
  • Altın 2486.44
  • Dolar 32.5543
  • Euro 34.6727
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Ambulans helikopterle Ege'de 6 yılda 3 bin vakaya müdahale

Ambulans helikopterle Ege'de 6 yılda 3 bin vakaya müdahale
Ege Bölgesi genelinde kullanılmak üzere İzmir'de 6 yıl önce hizmete alınan ambulans helikopterle yaklaşık 3 bin vakaya müdahale edildi

RAMAZAN ERCAN - Ege Bölgesi'nde kullanılmak üzere İzmir'de 6 yıl önce hizmete alınan ambulans helikopterle bu süre içinde yaklaşık 3 bin vakaya müdahale edildi.

Kara ambulanslarıyla ulaşılması güç bölgelere inen ve kısa süre içerisinde hastayı, yaralıyı hastaneye ulaştıran ambulans helikopter, sınırları da aşarak Yunanistan'ın Rodos adasındaki yaralıya da sağlık hizmeti verdi.

AA muhabirinin İzmir Sağlık Müdürlüğü'nden edindiği bilgilere göre, Türkiye genelinde Sağlık Bakanlığına ait 17 helikopterden biri olarak 12 Şubat 2009'da kentte hizmet vermeye başlayan ambulans helikopter, her gün 2 pilot, bir doktor ve bir sağlık personeli olmak üzere 4 kişilik ekiple gün doğumu, gün batımı arasında hizmet veriyor.

Sağlık kuruluşları arasında sevk yapmanın yanı sıra trafik kazası, kalp krizi gibi hayati tehlike taşıyan durumlarda otoban, futbol sahası, mezra, yayla ve daha birçok yere inen ambulans helikopter, vakayı alarak hastaneye götürdüğü gibi kara ambulansları ile ulaşımın güç ya da geç olacağı konumlarda da olay mahalline daha kısa sürede ulaşarak vakalara direk müdahale ediyor.

- Helikopterle ücretsiz sağlık hizmeti

İzmir ve 200 kilometre çapındaki bölgede ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz hizmet veren ambulans helikopterle göreve başladığı günden 2014 sonuna kadar 2 bin 982 vakaya müdahale edildi.

Muğla, Manisa, Aydın, Balıkesir, Denizli, Uşak, Afyon, Çanakkale, Isparta, Bursa, Antalya, Burdur, Konya ve Kütahya'ya kadar görev alabilecek olan ambulans helikopter ile Rodos adasında bulunan Türk vatandaşına da sağlık hizmeti verildi.

İzmir Sağlık Müdür Vekili Ayhan İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin meyvelerinden biri olan hava ambulans sisteminden en fazla yararlanan illerin başında olduğunu belirtti.

Kara ambulansının ulaşması mümkün olmayan ya da süre kaybının yaşanabileceği yerlerde ambulans helikopterin devreye girdiğini ifade eden İzzettinoğlu, "Ambulansın yarım saat bir saatte hastaneye ulaştırabileceği bir vakaya ambulans helikopter dakikalar içerisinde müdahale edebiliyor. Trafik kazası, yaralanmalar ya da hayati tehlike taşıyan durumlara dakikaların büyük önemi var. Bu bakımdan da ambulans helikopter büyük bir iş yapıyor. Ambulans helikopter, ihtiyacı olan her hastamızın hizmetinde" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2568 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim