• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

'Ambulanslar en kısa zamanda maden ocağında oldu'

'Ambulanslar en kısa zamanda maden ocağında oldu'
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Soma'daki maden faciasına ilişkin ilk çağrının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne saat 15.13'te geldiğini belirterek, "Ondan sonra 18 veya 19 dakika sonra ambulanslarımız orada oluyor" dedi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlığı ile Türk Kızılayı arasında kan tedarik sistemi ve kandan plazma teminine ilişkin yapılan protokol töreninden sonra, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Soma'da kazanın ardından ambulanslara geç haber verildiğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Müezzinoğlu, spekülatif haberlerle vatandaşları tahrik eden bir anlayışın yaşandığını söyledi. Müezzinoğlu, acil hizmetlerinde tüm ambulansların dünya ile yarışabilecek standartı yakaladığını vurgulayarak, "Keşke madenden 301 şehidimiz yerine 301 hastamızı çıkartabilseydik. Keşke hastalarımızın ambulanslarımızla, helikopterlerimizle, ambulans uçaklarımızla hastanelerimizde, yoğun bakımlarımızda dünya standartlarında tedavilerinin peşinde koşabilseydik. Ama ne yazık ki ambulanslarımıza cenazelerimizi taşımanın dışında çok fazla bir yük düşmedi" dedi.

Acil hizmetleri konusunda gecikme yaşanmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Bunu, ne hastalarımız, sağ kurtulan yaralılarımız yaşadı. Bu anlamda bir sorunumuz olmadı. Buna ambulans helikopterlerimiz de dahil" diye konuştu.

Müezzinoğlu, ilk iki saat içinde ambulans helikopterlerin olay yerinde olduğunu dile getirdi.

Maden kazasının geç iletildiği haberlerine ilişkin de Müezzinoğlu, "Bunu da müfettişler inceler. Bize çağrının geldiği saat 15.13 itibarıyla 112 Acil'e çağrı geliyor. Ondan sonra 18 veya 19 dakika sonra ambulanslarımız orada oluyor" bilgisini verdi.

"Hekimin, yemini çerçevesinde görevini yapma sorumluluğu vardır"

Bir gazetecinin, "Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkin'in görüntüleri basına yansıdı. Daha sonra muhalefet tarafından eleştirilen bir sağlık raporu söz konusu oldu. Hekimle ilgili herhangi bir soruşturma ya da raporun üzerinde bir şüphe var mı" sorusunu Bakan Müezzinoğlu, şöyle yanıtladı:
"Bir hekimin raporunu soruşturmak, çok olağanüstü durum olmadığı sürece, 3-5 günlük hekim raporlarını bizim inceleme gibi bir şeyimiz yok. Ama benim de basından duyduğum kadarıyla Türk Tabipleri Birliği bu anlamda bir çalışma başlatmış. Bir vatandaşın, hangi koşulda olursa olsun hekime muayene olma, tedavisi ve tedavisinin bir gereği olarak da rapor alma hakkı vardır. Hekimin de bu konuda yemini çerçevesinde görevini yapma sorumluluğu vardır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3886 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim