• BIST 9524.59
  • Altın 2522.494
  • Dolar 32.5613
  • Euro 34.6657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyat ipliğinde dev marka Wegosuture Türkiye pazarına güçlü giriş yaptı

Ameliyat ipliğinde dev marka Wegosuture Türkiye pazarına güçlü giriş yaptı
Tıbbi cihazlar, eczacılık, havacılık, uzay elektronik ürünleri dahil pek çok alanda faaliyet gösteren teknoloji şirketi Weigao Group’un markası olan ‘Wegosuture’un ürettiği cerrahi iplikler, FDA ve CE onaylarına sahip.

Gelişen Uzak Doğunun dev markalarından biri olan Weigao Group (WEGO)’a bağlı ‘Wegosuture’ Türkiye pazarına cerrahi ipliklerle girdi.

Weigao Group (WEGO) 30’dan fazla yan kuruluşla 1988 yılında kuruldu. WEGO; tıbbi cihazlar, eczacılık, havacılık ve uzay elektronik ürünleri, yatırım ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteriyor. 20 bin çalışanı olan Weigao Group’un toplam varlık değeri 3 milyar Doların üzerinde. WEGO, 30.000’den fazla farklı özelliğe sahip 400 çeşit medikal ürün üretiyor. Büyük çeşitlilikteki ürünleri ve kalitesiyle WEGO, dünyada tıbbi çözümler için en güvenilir tedarikçilerinden biri haline geldi. Yüksek etkili satış ağı sayesinde her gün dünya çapında tüm hastanelere yüksek kaliteli ürünler sunuyor.

Devlet Gıda ve İlaç İdaresi tarafından onaylı WEGO tesislerinde, GMP standardına uygun 400.000 m2 üzerinde temiz oda bulunuyor. ABD’den temin edilen ileri teknoloji denetleme-muayene cihazları kullanılan tesis yüksek teknoloji merkezi konumunda.

Wegosuture, Weigao Grup ve Hong Kong arasında 2005 yılında kurulan, toplam sermayesi 50 milyon RMB olan bir ortak girişimin ürünü durumunda. Gelişen ülkelerde cerrahi sütür ve cerrahi iğnelerin en güçlü üretim üssü haline getirmek için çalışıyor. Ana ürünler, cerrahi sütür, cerrahi iğne ve sarf malzemelerini kapsıyor.

Wegosuture tarafından üretilen ürünler, FDA (510K) ve CE belgelerine sahip. Firmanın, EP ve USP standartlarına tam uyumlu olan PGA, PGLA, PDO, PGCL, Rapid PGA, Rapid PGLA, İpek, Naylon, Polyester, Polipropilen gibi emilebilen ve emilemeyen cerrahi iplikleri mevcut. Genel amaçlı cerrahi ipliklerin iğneleri ise tamamen ABD makineleri ve teknikleri ile AISI420 veya AISI302 alaşımları kullanılarak üretiliyor. Özel amaçlı cerrahi ipliklerin mikro iğneleri ABD, Avrupa ve Japonya’dan temin ediliyor.

Wegosuture’un Türkiye ve Türki Cumhuriyetlerinde distribütörü olan KBB Medikal, ürün tanıtımı için çalışmalarına başlarken, kamu ve özel sağlık kurumlarında temaslara başladı. Wegosuture ürünleri hakkında www.kbbmedikal.com internet sitesinden detaylı bilgi alınabilir.

FDA NEDİR? WEGOSUTURE ÜRÜNLERİNİN FDA ONAYLI OLMASI NEDEN ÖNEMLİ!

FDA, Amerika Birleşik Devletleri'nin Sağlık Bakanlığı'na bağlı; gıda, diyet eklentileri, ilaç, biolojik medikal ürünler, kan ürünleri, medikal araçlar, radyasyon yayan aletler, veteriner aletleri ve kozmetiklerden sorumlu bürosudur. FDA kısaltmasının açılımı U.S. Food and Drug Administration olup, Türkçe "Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi" olarak ifade edilebilir.

FDA dünya çapında ağırlığı olan bir kurum olup aşağıdaki alt bölümlere ayrılmaktadır:

· Center for Food Safety and Applied Nutrition (CFSAN) - Gıda sağlığı ve Beslenme Merkezi

· Center for Drug Evaluation and Research (CDER) - İlaç Değerlendirme ve Araştırma Merkezi

· Center for Biologics Evaluation and Research (CBER) -Biojoljik Ürünler Değerlendirme ve Araştırma Merkezi

· Center for Devices and Radiological Health(CDRH) - Araçlar ve Radyolojik sağlık Merkezi

· Center for Veterinary Medicine (CVM) - Veternerlik Merkezi

· National Center for Toxicological Research (NCTR) - Ulusal Toksikoloji Araştırma Merkezi

·  Office of Criminal Investigations (OCI) - Kriminal Araştırma Ofisi

·  Office of Regulatory Affairs (ORA) - Kanuni Düzenleme Ofisi

·  The Office of FDA commissioner (OC) - FDA Müdürlüğü

NEDEN FDA ONAYI?

FDA, ABD’nin her köşesinde, yeni üretilen insan ve hayvan ilaçları, tıbbi cihazlar, gıda katkı maddeleri ve bebek mamaları konusunda çalışmalarına devam ediyor.

FDA aynı zamanda değeri yıllık bir trilyon doları bulan ürünlerin üretimi, ithalatı, nakliyesi, depolanması ve satışını da izliyor.

Tıbbi ürünlerin güvenliği konusunda her yıl 15 binden fazla kontrol çalışması gerçekleştiren FDAbeklenmeyen sağlık risklerinin ortaya çıkmasına karşı her zaman hazırlıklı olarak yerinde ve zamanında müdahalelerde bulunuyor. Kurumun önceliklerinden birisi de yeni teknolojilerin pazara sunularak halkın kolayca ulaşımının sağlanması olarak ifade ediliyor.

ABD’nin en eski ve en saygın tüketici koruma kuruluşlarından biri olan FDA’nın ilkeleri arasında son teknolojinin kullanımı, ürünlerin dünya çapında pazarlanması nedeniyle evrensel boyutta hareket edilmesi, ürünün pazar öncesi ve pazar sonrası dahil tüm evrelerinin dikkate alındığı kararlar alınması ve önleme çalışmaları için tüm ilgili sektörlerle işbirliği yapılması gösteriliyor.

İlandır

Bu haber toplam 13238 defa okunmuştur
Diğer Haberler
  • Pandemi Günlerinde Online Alışveriş ile Riski Minimuma İndirin!06 Ekim 2021 Çarşamba 13:55
  • Şirin Bir Kasabada Tatil Yapmak İsteyenlere: Adrasan05 Ekim 2021 Salı 08:45
  • Skechers Spor Ayakkabı Fiyatları05 Ekim 2021 Salı 08:41
  • Çiftlik İşçisi İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:37
  • Aşçı İş İlanları05 Ekim 2021 Salı 08:35
  • Sevgiliye Hediye Kutusu Hazırlamak İsteyenlere 4 Harika Öneri22 Eylül 2021 Çarşamba 18:15
  • Perkotek X Ray Cihazları03 Eylül 2021 Cuma 10:02
  • Perkotek Üst Arama Dedektörü03 Eylül 2021 Cuma 10:01
  • Perkotek Kapı Kilit Sistemleri01 Eylül 2021 Çarşamba 10:05
  • Perkotek Personel Takip Sistemi30 Ağustos 2021 Pazartesi 09:41
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim