• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Ameliyatlardan sonra rengi "sararan" emekli memurun yaşam mücadelesi

Ameliyatlardan sonra rengi "sararan" emekli memurun yaşam mücadelesi
Mide fıtığı sebebiyle birçok ameliyat geçirerek 4 organı alınan ve pigmentlerin zarara uğraması sonucu saç, kaş ve ten rengi sararan 50 yaşındaki emekli memur, yaşam mücadelesi veriyor.

MUTLU BOZDAĞ - Ümraniye'de, mide fıtığı sebebiyle birçok ameliyat geçirerek 4 organı alınan ve pigmentlerin zarara uğraması sonucu saç, kaş ve ten rengi sararan 50 yaşındaki emekli memur, yaşam mücadelesi veriyor.

Halim Oğuz Ölez, mide fıtığı teşhisiyle ilk kez 7 yıl önce bıçak altına yattı. Ameliyattan sonra ilk aylar herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan Ölez, bir süre sonra mide bulantısı ve sürekli kusma şikayetleriyle tekrar özel bir hastaneye başvurdu.

Ölez'i muayene eden doktorlar, ameliyat sırasında mide ağzının gereğinden fazla sıkıldığını belirterek, Halim Oğuz Ölez'i tekrar ameliyat olması için İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Burada da doktor kontrolünden geçen Ölez, mide boşaltım sorunu yaşadığı gerekçesiyle tekrar ameliyat edildi.

Ameliyattan çıktığı gece bir sorun yaşamadığını anlatan Ölez'in operasyondan bir gün sonra şiddetli sancıyla karnı şişmeye başladı. Yeniden ameliyata alınan Ölez, iki gün içinde iki operasyon geçirdi.

- "Dört organım alındı"

Mide asidinin karın boşluğuna yayıldığı ve organları yaktığı gerekçesiyle Ölez tekrar ameliyat edildi.

Ölez, yaptığı açıklamada, uzun süren operasyonun ardından onikiparmak bağırsağının, ince bağırsağının, kalın bağırsağının büyük bir kısmının, midesinin yüzde 80'inin ve pankreasının alındığını söyledi.

Pankreası alındığı için şeker hastası olduğunu ifade eden Ölez, aylarca ameliyat yarasının kapanmadığını kaydetti.

Ölez, "Ameliyatların ardından karnım bir süre açık kaldı. Karın bölgeme baktığım zaman bazı organlarımı görebiliyordum. Bir sene sonra yine doktorlarım tarafından ameliyatla yapay karın kası takıldı. Ama vücudum bunu da kabul etmedi" diye konuştu.

Karnının açık olmasına rağmen bir süre sonra taburcu edilmek istendiğini öne süren Ölez, "Taburcu olduktan sonra yıkanabileceğimi söyleyen doktorlar, karnımın içine dolan suyu gazlı bez ve saç kurutma makinesiyle kurutabileceğimi söylediler. Bunu duyunca şaşkına döndüm. Çok zor günler geçiriyorum" ifadelerini kullandı.

"Küçükken saçlarımın sararması için oksijen sürüyordum"

Ölez, 7 yıl içerisinde geçirdiği ameliyatlarla hayatının alt üst olduğunu söyledi. Sağlık durumundan dolayı iş yerinden malulen emekli olduğunu anlatan 2 çocuk babası Ölez, şöyle devam etti:

"Artık tek başıma sokağa çıkamıyorum. Vücudumun bütün dengesi değişti. Yürümekte zorlanıyorum. Bu süreçte yaklaşık 30 kilo verdim. Ameliyattan önce esmer ve siyah saçlıydım. Son yıllarda saçlarım da tenim de iyice sarardı. Uzun zamandır görüşmediğimiz yakınlarım ve arkadaşlarım artık beni tanıyamıyor. Doktorlar ise buna geçirdiğim operasyonların neden olduğunu söylüyor. Küçükken saçlarımın sararması için sürekli oksijen sürüyordum. Demek ki fazla istememek gerekiyormuş."

Eşi Aysun Ölez'in kendisine bu süreçte büyük destek verdiğini belirten Ölez, "Umarım yaşadığım süreci kimse bir daha yaşamaz. Çok zor günler geçirdim. Sağolsun eşim ve çocuklarım bu zor süreçte yardımlarını esirgemediler. Şeker hastalığı yüzünden ayağa kalkmakta zorlanıyorum. Yakında tekrar özel bir hastanede tedavim başlayacak. Bu süreçte tüm yakınlarımdan ve dostlarımdan dua bekliyorum" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim