• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Ameliyatların yüzde 60'ı gereksiz

Ameliyatların yüzde 60'ı gereksiz
Hastane sahibi işadamından sağlık sektörü ile ilgili şok açıklama: "Herkes devleti dolandırıyor"

Hastane sahibi işadamından sağlık sektörü ile ilgili şok açıklama: "Herkes devleti dolandırıyor"

Türkiye'de geçen yıl 24 milyar TL'nin harcandığı sağlık sektörüne ilişkin özel sektörden şok açıklamalar geldi. Özel Ethica İncirli Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, sağlıkta herkesin birbirini dolandırdığını iddia etti. Zaman'da yer alan habere göre Herkesin devleti soyduğunu öne süren Akdoğan, "Bugün Türkiye'de ameliyatların yüzde 60'ı belki de yapılmaması gereken ameliyatlar." dedi. Halkın korkutulduğunu belirten Akdoğan, "Fıtığınız ağrıdığında, hastaneye gittiğinizde 'hemen keselim, yolda kalırsın, sakat kalır, ölürsün' diyorlar." ifadelerini kullandı.

Özel sigortaların dolandırıldığını, başkasının kartıyla başkasının muayene olduğunu dile getiren özel hastane patronu, şunları aktardı: "Sağlık hizmetlerinin yüzde 85'ini devlet veriyor. Yüzde 15'ini özel hastaneler, yapıyor. Özel hastaneler verdikleri hizmetin yüzde 70'ini de sosyal güvenceli hastalara veriyor. Yani hastaların yüzde 95'inin parasını devlet ödüyor. Devlet bu kadar hastaya hizmet veriyorsa bu para da devletten çıkıyor. Sağlık Bakanlığı bu konuda ciddi tedbirler almaya çalışıyor. Ama öyle bir düzen var ki..."

KRİZ OLMASAYDI ŞİRKET SAHİBİ OLAMAYACAKTIK

Aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu başkanlığını yapan Dr. Akdoğan, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANİSAD) tarafından düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldı. 'Şirketlerin Krize Karşı Bağışıklık Sisteminin Oluşturulması ve Kriz Yönetimi' konusunda bilgi veren Akdoğan, artık krize bağışıklık kazandıklarını vurguladı. Akdoğan, şöyle devam etti: "Bu krizlerde rakiplerinizden daha farklı olacaksınız ki, bu krizleri iyi değerlendirin. Kriz olmasaydı şirket sahibi olamayacaktık. Türkiye krizlerde kurtulamayacaktır. 3 yılda bir zaten kriz yaşıyoruz. Krize karşı aşı yaptırmalı ve hastalığa karşı tedbirli olmalıyız." Dünyanın en büyük kazan tesisini kurduklarını hatırlatan Baymak'ın genç patronu, yatırımların bununla da kalmayacağını bildirdi. Sıcak su üretimi konusunda dünyanın en büyüğü olma yolunda olduklarını ifade eden Akdoğan, güneş enerji sistemleriyle sıcak su üretilen dünyanın en modern tesislerini de kurmak üzere olduklarını aktardı. Üç yıl içinde dünyanın en büyük güneş kolektörü üreten şirketi olacaklarını kaydeden Akdoğan, son bir yılda 40 milyon dolarlık yatırımda bulunduklarını her yıl 20-25 milyon dolar yatırım yapacaklarını ifade etti. 2009'u 60 milyon dolar ihracat hedefiyle kapatmaya hazırlanan Baymak, 2010'da 150 milyon dolarlık ihracat planlıyor. 500 milyon dolar ciro hedefleyen firma, halen sağladığı 800 kişilik istihdamı da 2010'da 2 bine çıkaracak.


Habertürk Ekonomi

Bu haber toplam 2420 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim