• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Anadolu Hayad Başkanı Babar’dan sendikalara tepki

Anadolu Hayad Başkanı Babar’dan sendikalara tepki
Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (Hayad) Başkanı Yusuf Babar, Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi tarafından önceki gün hastane yöneticileriyle ilgili yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Talat Küçük’e yönelik ağır sözler içeren bir basın açıklaması yapmıştı. Yapılan bu açıklamanın ardından Anadolu Hayat Başkanı Yusuf Babar, Abdulkadir Bozan’a basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Yusuf Babar, sağlık sektöründe ‘Ali kıran baş kesen’ insanların türemeye başladığını, kendilerini tüm yönetimin üzerinde gören, kendileri dışında hareket edip doğruyu uygulamaya çalışanları ‘başarısız’, ‘beceriksiz’ ilan edilmek istendiğini söyledi.

Yusuf Babar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Maalesef sağlık alanında faaliyet gösteren 4688 sayılı yasalara göre kurulmuş olan sendikalar üye kapma yarışı adına kendi yandaşlarını, kendi üyelerini bir yerlere getirmek için liyakati, başarıyı bir kenara bırakıp kıyasıya mücadele ederek liyakatsiz, beceriksiz kişileri bir yerlere getirme sevdasına düşmüştür.

Özellikle Türkiye genelindeki hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetsizliği bu göreve atanan işinin ehli olmayan liyakatsiz kişiler yüzünden artmaktadır. İşte tam burada hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetsizliğinin sonucunda hiçte arzu etmediğimiz, kınadığımız şiddet oluşmaktadır.

Yasalarla kurulmuş sendikaların görevleri; kendi üye personelin özlük hakkını savunmak, üyeleri için projeler üretmek, çalışma alanlarının düzeltilmesine yardımcı olmak, üyelerinin motivasyonunu artırmak için girişimlerde bulunmak, sağlık politikaları geliştirmektir.

Ancak görüyoruz ki sendikalarımız personel atama şubeleri gibi davranmaya başlamış kelle avcılığı yapmaktadırlar.

Bırakın beyler siyasi erk tarafından atananlar işlerini yapsın. Sizin için sizin isteklerinizi yaptıkları sürece iyi olanları siz ters düştüğünüz için karalamayın.

Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği olarak sendikacı kardeşlerimizden ricamız bıraksınlar yöneticilerimiz işlerini yapsınlar. Tabi ki yanlışları olursa yazıp çizeceklerdir. Bizlerde kendilerine her türlü desteği vereceğimizden şüpheleri olmasın.

Kendi bir avuç yandaşlarını bir yerlere getirmek için bu ülkede yaşayan hasta ve hasta yakınlarını kimsenin, mutsuz ve huzursuz, hizmetten yoksun bırakamaz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim