• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Anjiyo hastasına komik yanıt: Yazıcı bozuk!

Anjiyo hastasına komik yanıt: Yazıcı bozuk!
Türkiye'nin en saygın hastanelerinden İbni Sina'da iki haftadır anjiyo cihazının yazıcısı çalışmıyor. Anjiyo yaptıran hastalar anjiyo CD'lerini alamıyor. Bu yüzden başka hastaneye gidemiyorlar.

Türkiye'nin en saygın hastanelerinden İbni Sina'da iki haftadır anjiyo cihazının yazıcısı çalışmıyor. Anjiyo yaptıran hastalar anjiyo CD'lerini alamıyor. Bu yüzden başka hastaneye gidemiyorlar.

Türkiye’nin en büyük hastanelerinden Ankara Üniversitesi İbni Sina Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 15 gündür anjiyo cihazının yazıcısı çalışmıyor.
Hastanede anjiyo olan hastalar, anjiyo sonucuna göre tıbbi bir işlem yaptırmak zorunda kaldıklarında, İbni Sına dışında bir doktor tercihinde bulunamıyor! Çünkü, yaptırdıkları anjiyonun CD kaydını alıp gitmeleri mümkün olmuyor. Hastalar mağdur olurken, Türkiye Kardiyoloji Derneği yönetiminde cerrahın kalp damar yapısını görmeden kalp ameliyatı yapmasının sakıncalı olacağını söyleyen de var, ‘İbni Sina güvenilir olduğu için’ mümkün olduğunu düşünen de.....
İbni Sina Hastanesi Başhekimi İbrahim Aşkın, hastanelerinde anjiyo cihazının CD yazıcısının bozulduğunu doğruladı: “Anjiyo cihazının yazıcısında bir sorun var. Ancak anjiyo yapmakla ilgili herhangi bir sıkıntımız yok, sadece işlemi bir CD’ye kaydedip hastaya veremiyoruz.”
Aşkın anjiyo sonuçlarının şu anda cihazın hard diskine kaydedildiğini ve sorun çözülür çözülmez kayıtların CD olarak verileceğini söylüyor.

Genel fikirle yetinilecek!
Aşkın CD kayıt cihazının çalışmamasının hayati bir sorun olmadığını, ancak bir an önce tamir etmek için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Aşkın, hastalara anjiyolarının kaydedildiği CD’yi veremediklerini ancak anjiyo raporlarını teslim ettiklerini anlatarak, “CD kaydıyla aynı işi görmez ama genel bir fikir verir” dedi.
Türk Kardiyoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ömer Kozan’a göre anjiyo sonucunu CD halinde görmeden bir kardiyologun işlem yapması mümkün değil: “Anjiyoyu her hekim farklı okuyabilir. Sadece rapora bakarak, kalple ilgili bir işlem yapmak mümkün değil. Anjiyo sonucunu CD olarak hastaya veremiyor olmak, çok önemli, çünkü hasta başka türlü dışarıda bir işlem yaptırılamaz. Hekim, işlem yapabilmek için ya yeniden anjiyo yapacak ya da sonuç gelene kadar bekleyecek. Hekim hastanın sadece anjiyo raporuna bakarak, işlem yapamaz. Hekimin kalp çalışırken, damarların yapısını görerek karar vermesi gerekir.”
Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdoğan İlkay ise yazıcının çalışmamasının çok önemli olmadığını belirtiyor. İlkay, İbni Sina’nın da bu konuda çok tecrübeli olduğunu vurguluyor. İlkay, “Bana İbni Sina’da anjiyo olmuş bir hasta gelse ve anjiyo CD’sini de alamamış olsa, anjiyosunu yapan hekimi arayarak, işlem yapabilirim” dedi.

Radikal

Bu haber toplam 1802 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim