• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 20 °C

Ankara sağlık turizminde marka olacak

Ankara sağlık turizminde marka olacak
Türkiye’nin sağlık alanında 2023 yılında 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar döviz girdisi hedeflediğini hatırlatan Bezci, “Ankara'yı sağlık turizminde marka haline getirmek istiyoruz” dedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’nın uluslararası hastaların tedavi amacıyla geldikleri iller arasında İstanbul ve Antalya’nın ardından üçüncü sırada yer aldığını belirterek, Bilkent ve Etlik’te yapımı devam eden hastane komplekslerinin tamamlanmasının ardından ilk sıraya yükseleceğini söyledi.

ATO’nun düzenlediği “Ankara’da Sağlık Turizmi” panelinde, özel sektör ve kamu temsilcileri bir araya gelerek konuyu her yönüyle tartıştı. Panele Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Serpil Bulut, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ATO Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve sağlık turizmi sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

ANKARA AVANTAJLI

Panelde konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, dünyada sağlık turizminin son 10 yılda hızlı bir gelişme gösterdiğini, Hindistan’dan Kosta Rika’ya, Malezya’dan Küba’ya kadar pek çok ülkenin sağlık turizmiyle ilgilendiğini söyledi. Ankara’nın da sağlık turizminde avantajlı bir şehir olduğuna dikkati çeken Bezci, 16 bini hekim olmak üzere 34 bin sağlık personeli bulunduğunu kaydederek, “Ankara hekim kalitesi ve bilimsel gücü ile lider konumda” dedi. Termal kaynakların varlığının büyük önem taşıdığını belirten Başkan Bezci, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı’nın Ankara’yı termal suları ile marka şehir yolculuğuna taşıyacaklarını söyledi. Bezci, halen Ankara sınırlarında bulunan 56 termal otelde 3 bin 600 yatak kapasitesinin mevcut olduğunu, bu kapasitenin değerlendirilmeyi beklediğini kaydetti. Bezci, “Savunma ve medikal sanayide adından söz ettiren Ankara’nın kongre ve sağlık turizminde de parlak bir geleceği vardır” dedi.

37 BİN HASTA GELDİ

Türkiye’nin sağlık alanında 2023 yılında 2 milyon yabancı hasta ve 20 milyar dolar döviz girdisi hedeflediğini hatırlatan Bezci, “Bizler ATO olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Ankara'yı sağlık turizminde marka haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş de konuşmasında, sağlık turizminin İstanbul, Antalya ve Ankara’da yoğunlaştığını ifade ederek, Türkiye'ye geçen yıldan bu yana ziyaret eden 520 bin hastadan 218 bininin planlı olarak tedaviye geldiğini, 250 bininin ise turizm için gelip tedaviye alındığını bildirdi. Gümüş, Ankara'ya da 37 bin hasta geldiğini sözlerine ekledi. ATO Sağlık Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Dr. İhsan Şahin de, sağlık turizminin hem özel sektörü hem de devlet ve üniversite hastanelerini yakından ilgilendirdiğini bildirdi

ATO Viyana’ya ‘çıkarma’ yapacak

Viyana Ticaret Odası ile geçen yılın Kasım ayında ekonomik ilişkileri geliştirmek için protokol imzalayan Ankara Ticaret Odası (ATO), Viyana’ya “ticari çıkarma” yapmaya hazırlanıyor. Kasım protokolünden sonra iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme yönünde çalışmalar yürüten ATO, bu çalışmaları Ocak ayında Viyana’da yapılacak ve iki ülke iş adamlarının katılacağı ekonomik forum ile zirveye ulaştıracak.  

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4769 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim