• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Ankara Üniversitesinin de dahil olduğu SELENE Projesi'nin "Misyon Strateji Belgesi" imzalandı

Ankara Üniversitesinin de dahil olduğu SELENE Projesi'nin "Misyon Strateji Belgesi" imzalandı
Yapısal ve sürdürülebilir üniversiteler arası işbirliğinin oluşturulmasını amaçlayan SELENE Avrupa Üniversitesi Projesi'nin "Misyon Strateji Belgesi", Ankara Üniversitesinin de aralarında bulunduğu Avrupa'daki 7 üniversite tarafından törenle imzalandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar: "Ankara Üniversitesi olarak bu konsorsiyumdaki en büyük üniversite gibi görünüyoruz, akademisyen ve öğrenci sayısı itibarıyla en çok çalışan üniversite olmayı da taahhüt ediyorum"

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den Ankara Üniversitesi, Polonya'dan Krakow Tarım Üniversitesi, Slovakya'dan Kosice Veteriner Hekimliği ve Eczacılık Üniversitesi, Bulgaristan'dan Sofya Ormancılık Üniversitesi, İtalya'dan Messina Üniversitesi, Romanya'dan Bükreş Tarım Bilimleri ve Veteriner Hekimliği Üniversitesi ve Hollanda'dan Aeres Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin yer aldığı projenin imza töreni, proje yürütücülüğünü de üstlenen Krakow Tarım Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Senato Salonu'nda düzenlenen törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Proje Koordinatörü, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ile diğer üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yaptığı açıklamada, üniversitenin projede güçlü bir partner olarak yer aldığını belirtti.

Projede bulundukları için Ankara Üniversitesi olarak çok heyecanlı olduklarını aktaran Ünüvar, "Başvuru sonrasında sürecin haziran ayında neticeleneceği ifade edildi. Benim projeyi alacağımızdan da bir endişem yok. Ankara Üniversitesi olarak bu konsorsiyumdaki en büyük üniversite gibi görünüyoruz, akademisyen ve öğrenci sayısı itibarıyla en çok çalışan üniversite olmayı da taahhüt ediyorum. Hep beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

- SELENE Avrupa Üniversitesi Projesi

Temelini "Avrupa Yeşil Mutabakatı" ve "Tek Sağlık" kavramının oluşturduğu SELENE Avrupa Üniversitesi Projesiyle mevcut işbirliği modellerinin ötesine geçen, yeni çözümlerin geliştirilmesine yol açan sistemik, yapısal ve sürdürülebilir üniversiteler arası işbirliğinin oluşturulması amaçlanıyor. Bu işbirliği ile sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dayalı ekonomik çözümlerin geliştirilmesi ve uygulanmasının sağlanması planlanıyor.

SELENE'nin ortak ve uzun vadeli stratejisinde ise sürdürülebilir tarım ve hayvancılık, ormancılık, beslenme ve gıda teknolojisi, sosyal bilimler, tıp, veteriner hekimliği, eczacılık, biyoteknoloji alanlarında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde lider olan modern bir uluslararası üniversitenin gelişimi yer alıyor.

SELENE, uluslararasılaşma sürecine aktif katılım yoluyla mesleki gelişimi, kendini geliştirmeyi ve akademik hareketliliği de teşvik ediyor.

Bu bağlamda, projenin en önemli amaçları arasında, SELENE Üniversite Ağı'nın oluşturulması ve böylece öğrencilerin, personelin ve araştırmacıların işbirliği yapılan ortak kurumlarda eğitim alması, eğitim vermesi, araştırma yapması için fiziki, sanal ve hibrit olmak üzere kesintisiz hareketlilikten yararlandığı bir Avrupa Üniversitelerarası Kampüsü'nün oluşturulması yer alıyor.

Projede Ankara Üniversitesi de araştırma ve eğitim amacıyla interaktif paketin oluşturulması sorumluluğunu üstlendi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim