• BIST 9109.34
  • Altın 2919.651
  • Dolar 34.2345
  • Euro 37.6242
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Ankara'da Aile Hekimliği uygulaması 2010 yılında

Ankara'da Aile Hekimliği uygulaması 2010 yılında
Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy'un açıklamasına göre, 2010 yılı Ocak ayında başlayacak Aile Hekimliği sisteminde 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy'un açıklamasına göre, 2010 yılı Ocak ayında başlayacak Aile Hekimliği sisteminde 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek.

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, Ankara'da 2010 Ocak ayına kadar aile hekimliği uygulamasına geçmeyi hedeflediklerini belirterek, "İlimizde her 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde, bölgenin nüfusuna göre, o bölgeye aile hekimi görevlendirilecek" dedi.
Eğilim Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Aksoy, Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak olan Aile Hekimliği uygulamasının Ankara ayağı ile ilgili bilgi verdi.

Aile hekimliğinin, başkentte de uygulanabilmesi için İl Sağlık Müdürülüğü olarak alt yapı çalışmalarına başladıklarını anlatan Aksoy, "Evrensel nitelikte ulaşılabilirliği olan, aile ve toplum yönelimli, altyapı, personel ve hizmet sunum standartları bakımından güçlendirilmiş, birinci basamak sağlık hizmetlerinin sistemin merkezinde yer aldığı bir sağlık hizmeti sunumunu sağlamak amacıyla aile hekimliği uygulamaları ilimizde hayata geçirilmektedir" dedi.
Aksoy, bu alanda tıp fakültesinden mezun olduktan sonra uzmanlık eğitimi almış birinci basamak hekimlerin çalışacağını ifade ederek, ilk pilot uygulamanın Düzce'de yapıldığını hatırlattı.
Aile hekimliği uygulamalarına 15 Eylül 2005'te başlandığını ve kontenjanın 104 olarak belirlendiğini anımsatan Aksoy, "2. aşama pilot il sayısı ise 10 olarak belirlendi.
2007'de 3. aşama olarak 13 il daha pilot il kapsamına alındı. 2008'de 4. aşama pilot il sayısı 35'tir.
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 18 Şubat 2009 tarihinde Ankara ili ile birlikte kalan 22 il aile hekimliği pilot il kapsamına aldı" diye konuştu.
"Ankara'da aile hekimliğinin 2010 Ocak ayına kadar uygulamaya girmesini hedeflediklerini" dile getiren Aksoy, şu an başta hekimlerin eğitilmesi olmak üzere çalışma alanlarının belirlenmesi gibi tüm altyapı çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

Aile hekimleri için sağlık ocaklarının tahsis edileceğini, bunun için ilgili birimlerin sayısının artırılacağını ve sağlık ocakları binalarının bakıma alınacağını anlatan Aksoy, "Ankara'da her 3 bin 500 kişiye bir aile hekimi düşecek şekilde bölgenin nüfusuna göre o bölgeye aile hekimi görevlendirilecek. Toplamda yaklaşık bin 300 aile hekimi görevlendirilecek" dedi.
Aksoy, vatandaşların hekim seçme hakkına sahip olduğunu ancak bunun suistimal edilmemesi için 6 ay ile sınırlandırıldığını söyledi.

Aile hekimliği sisteminin sağlıklı olabilmesi için vatandaşların düzenli ve sağlıklı kayıt yaptırmaları gerektiğine dikkati çeken Aksoy, "Sağlık ocaklarımız düzenli olarak her yıl, ev ev dolaşarak vatandaşlarımızın kayıtlarını yapmaktadır, fakat ulaşılamayan vatandaşlarımız olmaktadır.
Bu nedenle, bu geçiş sürecinin eksiksiz olabilmesi için her vatandaşımızın TC kimlik numaraları ile, en yakın sağlık ocaklarına başvurarak kayıtlarını kontrol etmeleri )A da yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Günlük Haber

Bu haber toplam 2057 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim