• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Ankara'daki "Avrupa Hareketlilik Haftası" etkinlikleri devam ediyor

Ankara'daki "Avrupa Hareketlilik Haftası" etkinlikleri devam ediyor
Başkentte "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında, bisiklet sürme ve harekete dayalı çeşitli yarışmaların yer aldığı etkinlikler düzenleniyor.

Hafta dolayısıyla yapılan etkinlikler, Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonunun desteğiyle gerçekleştiriliyor. Bu yılki sloganı "Çeşitlendir ve Devam Et", teması ise "Şehrini Kucakla" olan organizasyonun 3. gününde Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortaklığıyla "Otomobilsiz Pazar Günü" etkinliği yapıldı.

Kızılay Meydanı'nda bir araya gelen ve aralarında Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro'nın da bulunduğu çok sayıda bisikletsever, Bahçelievler 7. Cadde'ye kadar pedal bastı.

AB Türkiye Delegasyonu binasından Kızılay'a kadar yüzde 100 elektrikli otobüs ile gelen Meyer-Landrut, burada yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin tüm insanlığın hayatını etkilediğine değinerek, kentsel ulaşımın enerji tüketiminin yüzde 25'ini oluşturduğunu söyledi.

Meyer-Landrut, "Alışkanlıklarımızı değiştirmeli, toplu taşımaya, bisiklete daha fazla yönlenmeliyiz. O yüzden bugün diyoruz ki yürüyelim, bisiklete binelim, alışkanlıklarımız değiştirelim." dedi.

- "Şehirlerimiz bisiklet dostu şehirlere de dönüşecektir"

Bahçelievler 7. Cadde'de son bulan parkurun ardından konuşan Faruk Kaymakcı, etkinliğe bisikletsever kimliğiyle katıldığını belirterek, "Avrupa Hareketlilik Haftası'na bütün şehirlerimiz katılıyor. Biliyorum ki bisikletseverlerin işi kolay değil. Umuyorum şehirlerimiz bisiklet dostu şehirlere de dönüşecektir." dedi.

Kaymakcı, kentsel ulaşımda bisiklet kullanımının çok önemli olduğunda dikkati çekerek, "Sağlık için, daha sürdürülebilir bir yaşam için karbon emisyonlarının azaltılması önemli. Daha hareketli ve daha sürdürülebilir bir yaşam için bisikletli bir yaşamı teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bisiklet kullanımını hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerektiğini dile getiren Kaymakcı, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası artan enerji fiyatları, iklim değişikliğinden dolayı yaşadığımız felaketler ve kentlerdeki trafik sorunlarının hepsini yan yana koyduğumuz zaman hareketliliğin, bisikletin ve yürüyüşün çok önemli olduğunu görüyoruz." şeklinde konuştu.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Magro da etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bisiklet sürücülerine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

- "Avrupa Hareketlilik Haftası" etkinlikleri

Yaya ve bisikletli ulaşıma teşvik etmek ve bu alanda farkındalık yaratmak için her yıl 16-22 Eylül'de birçok ülkede "Avrupa Hareketlilik Haftası" kutlanıyor.

Dünyada en fazla belediyenin Türkiye'den katıldığı Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki teması "Şehrini Kucakla" olarak belirlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim