• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Ankara'daki tıp fakülteleri temsilcileri Tıp Bayramı programında bir araya geldi

Ankara'daki tıp fakülteleri temsilcileri Tıp Bayramı programında bir araya geldi
Ankara'daki tıp fakültelerinden temsilciler, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı ortak programında buluştu.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal: "Sömestir nedeniyle evlerinde bulunan 17 öğrencimizi kaybettik"

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki programın açılışında konuşan Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Ünal, Tıp Bayramı'nı Cumhuriyet'in 100. yılında büyük coşkuyla kutlamak için hazırlandıklarını, ancak 6 Şubat'taki depremler nedeniyle "buruk bir kutlama" yaptıklarını söyledi.

Depremde on binlerce insanın yaşamını yitirdiğini anımsatan Ünal, "Üniversitemizde de maalesef sömestir nedeniyle evlerinde bulunan 17 öğrencimizi kaybettik. İlk gün Hacettepe Üniversitesi hastanelerinden uzmanlar, hocalarımız ve asistanlarımızdan oluşan 17 hekim arkadaşımız bölgeye ulaştı." dedi.

- "Halen 66 depremzede hastanelerimizde tedavi görüyor"

Ünal, 8 öğretim görevlisi ve 62 asistanla deprem bölgesindeki hastanelerde on gün boyunca görev aldıklarını bildirerek, "İlk günden itibaren 13 Mart'a kadar hastanelerimize 1075 yaralı kabul edildi. Bunlardan 66 hasta halen hastanelerimizde tedavi görmektedir. 143 hastamıza da çeşitli cerrahi müdahaleler gerçekleştirilmiştir." diye konuştu.

Oluşturdukları psikososyal destek hattından gelenlere destek sağlandığını belirten Ünal, ayrıca çalışanların yardımlarını taşıyan 9 tır insani yardım malzemesinin bölgeye ulaştırıldığını anlattı.

Ünal, insan sağlığına üst düzeyde hizmet edebilmek için tıp öğrencilerinin yoğun bir eğitim sürecinden geçmesi gerektiğini vurgulayarak, usta-çırak ilişkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

- "Buruk bir bayram"

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Deniz Demiryürek de benzeri görülmemiş bir felaket yaşandığını, bu nedenle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Hekimliğin ülkesi uğruna şehit olmaktan imtina edilmediği bir meslek grubu olduğuna işaret eden Demiryürek, mesleğin zorluklarını ve gerektirdiği fedakarlıkları anlattı.

Programda, diğer üniversitelerden temsilciler de konuşmalarında sağlık alanında çalışmanın önemine, zorluklara ve yapılan fedakarlıklara dikkati çekti.

Program, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek'in "Afet Sonrası Tıp Eğitimi" konferansıyla devam etti.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim