• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

Anne karnında rahatsızlığı tespit edilen 2 aylık bebek böbrek ameliyatıyla şifa buldu

Anne karnında rahatsızlığı tespit edilen 2 aylık bebek böbrek ameliyatıyla şifa buldu
Diyarbakır'da anne karnındayken böbreğinde kanal darlığı tespit edilen bebek doğduktan 2 ay sonra geçirdiği cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.

Diyarbakır SBÜ Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erdoğan Bilici:  "Müdahale etmeseydik maalesef böbrek normal fonksiyon göremez hale gelecekti ve ileriki dönemlerde böbrekler belki çalışamaz durumda olacaktı"

Anne Perihan Kaya:  "Çocuğumu kucağıma aldım. Çok şükür sağlığı yerinde"

Perihan Kaya'nın hamileyken yaptırdığı kontrollerde bebeğin sağ böbreğinde kanal darlığı tespit edildi. Bebek doğuma kadar doktorlar tarafından takip edildi.

Doğumun ardından da bir süre evde takibe alınan bebeğinin sürekli ağlamasından endişe duyan anne Kaya, Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Yapılan tetkiklerde bebeğin sağ böbreğindeki kanal darlığının idrarın idrar torbasına geçişini engellediği, böbrek içinde biriken idrarın de böbreğin şişmesine neden olduğu tespit edildi.

Cennet bebek Üroloji Uzmanı Op. Dr. Erdoğan Bilici tarafından gerçekleştirilen 2 saatlik operasyonla şifa buldu.

"Müdahale etmeseydik böbrek normal fonksiyon göremez hale gelecekti"

Op. Dr. Bilici AA muhabirine, ağlama şikayetiyle getirilen bebeğin böbreğinde ileri derecede şişkinlik saptadıklarını söyledi.

Bu şişkinliğin böbreğe zarar verme noktasına geldiğini gördüklerini dile getiren Bilici, "Böbrek kanalının dar olması nedeniyle böbrekteki idrar aşağı doğru süzülemiyor, böbrek içerisinde kalıyordu. Bu da böbreğin ileri derecede genişlemesine sebep oluyordu." dedi.

Bilici, bu şişkinlik nedeniyle bebekte ağrılar oluştuğunu aktararak, idrarın kanaldan hiç geçememesi nedeniyle erken dönemde ameliyat kararı almak zorunda kaldıklarını belirtti.

"Müdahale etmeseydik maalesef böbrek normal fonksiyon göremez hale gelecekti ve ileriki dönemlerde böbrekler belki çalışamaz durumda olacaktı" diyen Bilici, bebeğin dokuları tam gelişmediğinden son derece dikkatli bir şekilde başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bilici, bebeği birkaç gün içinde taburcu etmeyi planladıklarını dile getirerek, "Ameliyattan sonra hastamızın ilk şikayetleri gerilemiş durumda. Taktığımız stentin bebekte yaklaşık bir ay kalması gerekiyor. Bir ay sonra hastamız geldiğinde stenti alacağız." diye konuştu.

"Çocuğumu kucağıma aldım. Çok şükür sağlığı yerinde"

Anne Kaya da, bebeğinin sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor ve sağlık ekibine teşekkür eden Kaya, ""Allah onları başımızdan eksik etmesin. Çocuğumu kucağıma aldım. Çok şükür sağlığı yerinde." ifadelerini kullandı.

Anne ve babalara bebeklerini sürekli ağlaması halinde doktora götürmeleri tavsiyesinde bulunan Kaya, "'Çocuktur ağlar, susar.' dememeliyiz. Annem, 'Götürme doktora, bir şeyi yoktur.' demişti ama öyle olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya çiftinin ilk çocuklarının da henüz 5 aylıkken aynı rahatsızlıktan dolayı operasyon geçirdiği öğrenildi.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim