• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Anonsla çağırdıkları köy halkını taziyeevinde aşılıyorlar

Anonsla çağırdıkları köy halkını taziyeevinde aşılıyorlar
Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele eden sağlık ekipleri, vatandaşların aşı olması için mekan ve zaman gözetmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'da mobil aşı ekipleri köy köy gezerek vatandaşların aşı olması için yoğun bir çalışma sürdürürken, Fatmalı köyünde camiden anonsla çağrılan vatandaşlara taziye evinde aşı uygulanıyor. Aşı ekibinde görevli hemşire Ayşegül Karaaslan: "Bu hastalığı yenebilmede en büyük gücümüz aşıdır. Aşı ile bu salgını atlatacağız. Aşı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum"

İl merkezi ve ilçelerde görev yapan sağlık ekipleri, 200 aşı noktasının yanı sıra sahada köy köy, mahalle mahalle, ev ev dolaşarak vatandaşların aşı olmasını sağlıyor.

Yürüttükleri yoğun çalışmayla Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategorideki Elazığ'ın "maviye" dönmesi için fedakarca çalışan sağlık çalışanları, aşılama ile salgının yayılımını önlemeyi amaçlıyor.

Ekipler, gittikleri yerlerde aşı konusunda yanlış bilgiye sahip kişileri ikna ederek aşılarını yapıyor.

Merkeze bağlı Fatmalı köyüne giden mobil aşı ekibi, camiden yapılan anonsla çağırdıkları vatandaşlara taziyeevinde aşı uyguladı.

Ekipler, taziyeevine gelemeyen engelli ve yaşlıları da evlerinde aşıladı.

- "Bu hastalığı yenebilmede en büyük gücümüz aşıdır"

Aşı ekibinde görevli hemşire Ayşegül Karaaslan, AA muhabirine, ekip arkadaşları ile kentte aşı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Salgının başladığı ilk günden beri sahada çalıştığını belirten Karaaslan, ekip arkadaşlarıyla sahada görev alarak salgınla en iyi şekilde mücadele ettiklerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda aşı konusunda seferberlik halinde çalıştıklarını ifade eden Karaaslan, şöyle konuştu:

"Aşılama çalışmaları kapsamında cezaevleri ve huzurevlerine gidiyoruz, evlerinde çıkamayan yaşlılarımızın ya da engellilerimizin evlerine giderek aşılamaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda Elazığlılar bize büyük destek oluyor. Aşıya duyarlı bir iliz. Gittiğimiz yerlerde sıkıntı yaşamıyoruz. Bu hastalığı yenebilmede en büyük gücümüz aşıdır. Aşı ile bu salgını atlatacağız. Aşı konusunda herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum."

Fatmalı köyü muhtarı Halit Akay da köylerinde vatandaşların ikinci doz aşılarını yaptırdıklarını belirtti.

Köylerinde aşı sırası gelenlerinin sayısının çok olması dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçtiklerini aktaran Akay, köy muhtarı olarak üzerine düşen görevi yerine getirdiğini anlattı.

Akay, şöyle devam etti:

"Tüm köylülerimize aşının faydalarını anlattık. Camimizde anons yaptık. Yakın köylerimizde yaşayan ve köy sınırlarımız içerisindeki maden ocaklarındaki işçiler de aşı olmaya geldi. Bugün köyümüzde yaklaşık 80 kişi aşısını yaptırdı. Allah devletimizden razı olsun. Çiftçi olduğumuz için herkesin Elazığ'a gidip aşı olma imkanı olmuyor. Aşı hizmetinden çok memnunuz. İnşallah bu hastalığın üstesinden geleceğiz."

- "Çok şükür köyümde aşı olmayan kalmadı"

Aşı seferberliğine herkesin katkı sunmasını isteyen Akay, özellikle kırsalda köy muhtarlarının bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini anlattı.

Akay, "Aşıyı ertelediğimiz sürece bu hastalık daha çok artacak. Köyümüze gelen aşı ekibine güzel ilgi oldu. Çok şükür köyümde aşı olmayan kalmadı." ifadelerini kullandı.

- "Devletimiz ayağımıza kadar gelip aşımızı yapıyor"

Köylülerden aşı olan Halis Gören ise iş yoğunluğundan merkeze gidemediklerini, aşı ekibinin köylerindeki aşı uygulamasının mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Gören, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz ayağımıza kadar gelip aşımızı yapıyor. Allah razı olsun. Bu hastalıktan kurtulmamız için aşı şart." dedi.

Maden işçisi Yaser Apiş de madende çalışan arkadaşları ile kendilerine sağlanan bu imkandan faydalanarak aşılarını yaptıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim