• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Antalya OSB'de çalışanlar, kanser taramasından geçecek

Antalya OSB'de çalışanlar, kanser taramasından geçecek
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetimi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında isteyen bölge sanayicilerine ve çalışanlarına ücretsiz kanser taraması yapılacak.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Antalya OSB Müdürlüğü idari hizmet binasında gerçekleştirilen imza töreninde, Sağlık Bakanlığınca 2014'ten bu yana meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserleri için tarama programları uygulandığını belirtti.

Vatandaşlardan alınan örneklerde şüpheli bir durum ile karşılaşıldığında ileri tetkik ve tedavisine başlanıldığını anlatan Başıbüyük, erken teşhis ile insanların sağlıklarına kavuşmasını sağladıklarını söyledi.

Antalya OSB Yönetimi ile imzaladıkları protokol ile bölgede önemli bir tarama gerçekleştireceklerini aktaran Başıbüyük, "Kepez Belediyesine ait mobil kanser tarama aracı ile fabrikaların iş işleyişini aksatmayacak şekilde meme, rahim ağzı ve bağırsak kanser taramasını gerçekleştireceğiz. Çalışanlardan alınacak örnekler incelendikten sonra şüpheli bir durum var ise kişi ile iletişime geçerek hastanelerimize davet edeceğiz." ifadesini kullandı.

- Mobil araç fabrikalara gidecek, sağlık ekibi tarama yapacak

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar da çalışanların hayatına ve sağlığına pozitif bir dokunuş yapmak istediklerini kaydetti.

Kanser hastalığında erken tanının ne kadar önemli olduğunu bildiklerini ifade eden Bahar, OSB bünyesindeki herkesin bu tarama faaliyetine katılması çağrısında bulundu.

Firma yetkililerinin talep ettiği gün ve saatte mobil kanser tarama aracı, fabrikalara gidecek ve mobil sağlık ekibi, Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere de bağırsak kanseri taraması yapacak.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1139 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim