• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

Antalya Özel Akdeniz Şifa Hastanesi hizmete açıldı

Antalya Özel Akdeniz Şifa Hastanesi hizmete açıldı
Antalya’daki özel hastane yatırımlarına bir yenisi daha eklendi.

Kepez Varsak Mahallesi'nde üç ay önce hizmet vermeye başlayan Özel Akdeniz Şifa Hastanesi, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Mevlüt Çavuşoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya’nın sağlık hizmetleri konusunda son derece başarılı olduğunu söyledi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin organ naklinden kalp ameliyatlarına kadar birçok alanda ihtisaslaştığını belirten Çavuşoğlu, “Devletimiz ve hükümetimiz son dönemlerde Antalya’ya çok önemli hastaneler kazandırdı. Bugün eğitim ve araştırma hastanesine gittiğiniz zaman Türkiye’nin sayılı hastanelerinden birinin olduğunu görürsünüz. Sadece Antalya merkezde değil, Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar birçok hastaneler yapıldı. Mevcut hastaneler de yenilendi. Bunlara ilaveten yapılmakta olan hastaneler de var. Ayrıca Özel Akdeniz Şifa Hastanesi gibi yatırımcılarımızın açtığı çok sayıda özel hastane de faaliyet gösteriyor.” diye konuştu. Çavuşoğlu, Antalya’da kurulan özel hastanelerin turizmden elde edilen gelirlerin artmasına da büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da, Özel Akdeniz Şifa Hastanesi’nin Antalya’da açılan 26’ıncı özel hastane olduğu bilgisini verdi. İki hastanenin de izinlerinin tamamlanmasıyla kentte özel hastane sayısının 28’e ulaşacağını kaydeden Altıparmak, sağlık sektörünün önünün açık olduğuna işaret etti. Altıparmak, “Artık, her vatandaşımız nereyi ve hangi doktoru beğeniyorsa oraya gidip tedavi olabiliyor. Bu çok önemli bir gelişme.” dedi.

Özel Akdeniz Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Kayhan da, açılışta yaptığı konuşmada, Antalya’da çok iyi seviyede hizmet veren özel ve kamu hastanelerinin olduğunu belirterek, “Hastane yatırımını yaparken bu bölgedeki sağlık kurumunun yetersiz olması etkili oldu. Hasta kabulüne üç ay önce başladık. Hastanemiz bu bölgede büyük bir eksikliği kapatıyor.” diye konuştu.

Açılışın ardından Mevlüt Çavuşoğlu ve Vali Ahmet Altıparmak, hastanede yeni doğum yapan Tuğba Acar’ı ziyaret etti. Özel Akdeniz Şifa Hastanesi, 70 yatak kapasitesiyle Antalya’nın 4. büyük hastanesi. Hastane ayrıca Antalya'nın en büyük yeni doğan ünitesine sahip.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8413 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim