• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 18 °C

Antalya sağlık sektöründe marka şehir olmaya hazırlanıyor

Antalya sağlık sektöründe marka şehir olmaya hazırlanıyor
ASKON Antalya Başkanı Cahit Urfan: "ASKON Antalya olarak sektöre yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. "

"İçimizdeki sağlık turizmi yapan iş insanlarının yurt dışı ile bağlantılarını sağlıyor hatta ticari anlamda iş yapabilmelerini kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber ediyoruz"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Başkanı Cahit Urfan, "ASKON Antalya olarak sektöre yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. İçimizdeki sağlık turizmi yapan iş insanlarının yurt dışı ile bağlantılarını sağlıyor hatta ticari anlamda iş yapabilmelerini kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvenilir Ürün Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, Platform'un desteği ile, ASKON Antalya Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen sağlık sektör panelinde bir araya gelen ilgili kurumların temsilcileri Antalya’nın söz konusu sektördeki avantajlarını ve fırsatlarını ele aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASKON Antalya Başkanı Cahit Urfan, turizmin başkenti Antalya'yı sağlık sektöründe de marka şehir yapabileceklerini belirterek, orta ve uzun vadeli regülasyonların hızlı şekilde hayata geçirilmesi ile sektörün başarısının artacağını aktardı.

Urfan, küreselleşme ile birçok şeyin çok hızlı geliştiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Seyahat olanaklarının artması, sağlık hizmetlerinde yaşanan gelişim ile birlikte sağlık turizmi kavramı da büyüdü ve ülkemizin de küresel ölçekte rekabet şansını her geçen gün artırıyor. Antalya ise başta sağlık turizmi olmak üzere sağlık sektöründe dünyada en üst sıralarda yer alıyor. Estetik, organ nakli, tüp bebek tedavisi, saç ekimi, diş tedavisi gibi bir çok alanda çok ciddi gelişmeler kaydettik. Antalya’mızın iklimi, denizi, ormanları, yaylası, buraya olan ulaşım kolaylığı sağlık turizmine çok ciddi katkı sağlamakta. Sahip olduğumuz bu enstrümanları daha etkin kullanarak Antalya’yı sağlık sektöründe marka şehir yapacağımıza inanıyorum.

ASKON Antalya olarak sektöre yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. İçimizdeki sağlık turizmi yapan iş insanlarının yurt dışı ile bağlantılarını sağlıyor hatta ticari anlamda iş yapabilmelerini kolaylaştırmak için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Farklı illerdeki ASKON üyeleri ile buradaki üyelerimizin bir araya getirilerek iş güçlerinin artması için de gayret vermekteyiz. Ayrıca sağlık sektöründe kullanılan bazı malzeme ve makineleri ucuza ve şehrimizde üretebilmeleri için altyapı hazırlıklarını oluşturuyoruz."

Özellikle Antalya için sağlık ve turizmin birlikte anılması ve hatta çalışmalarının birlikte yapılması gereken sektörler olduğunun altını çizen Urfan, bu çalışmalar yapılırken de sınırların iyi belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Urfan, "Gelen her misafirimizin memnun olarak dönmesi önceliğimiz ancak her iki sektöründe yetkin olmayan ellerden uzak tutulması gerektiğine inanıyoruz. Doğru stratejiler ile herkes kendi kulvarında uzmanlaşmalı ve gerektiğinde birbirinin eksiğini kapatmalıdır. Orta ve uzun vadeli regülasyonlar sektörleri rahatlatacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, konunun uluslararası arenada da değerlendirilerek sektör paydaşlarının bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, "Sağlık sektörünü bir araya getirecek uluslararası fuar planlamamız gerekiyor. Bu fuar vasıtasıyla sağlık turizmi hizmeti almak isteyenler, hastaneler, kurumlar ve sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirmeliyiz. Yurt dışından gelen hekimler, hastaneler, acenteler buradaki iş sahibi acente hastaneler ile bir araya geldiğinde inanıyorum ki sağlık turizmi konusunda ülkemizin önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır ve Antalya bu konuda marka şehirler arasına girecektir." ifadelerini kullandı.

Verilen bilgiye göre, toplantıya panelist olarak katılan ASKON Antalya Sağlık Komisyon Başkanı Zeynep Akçapolat, Medipol Kurumsal Pazarlama Müdürü Uygar Üstün, ASKON Antalya Turizm Sektör Başkanı Mehmet Latif Fidan, Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz, ASKON Antalya Sağlık Sektör Başkan Yardımcısı Gökhan Başaran alanlarında yaşanılan sıkıntılar ve çözüm önerilerini paylaştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2827 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim