• BIST 10918.51
  • Altın 5764.838
  • Dolar 42.5036
  • Euro 49.5472
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 12 °C

Antalya'da "3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu" düzenlendi

Antalya'da "3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu" düzenlendi
Antalya'da 3. Akdeniz Diyaliz Sempozyumu'nda diyaliz tedavilerindeki son gelişmeler, teknolojik yenilikler ve hasta yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalar ele alındı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (AEAH), AEAH, Amasya Üniversitesi ve Türk Nefroloji Hemşireleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma sağlık profesörleri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve doktorlar katıldı.

AEAH Başhekimi Doç. Dr. Orhan Aras, buradaki konuşmasında, diyalizin yalnızca bir tedavi yöntemi değil, hastalara yaşamın devamını, umudu ve yeni bir nefesi armağan eden bir süreç olduğunu söyledi.

Hastanenin bu alandaki güçlü altyapısı ve deneyimli ekibiyle hem bölgesel hem de ulusal ölçekte örnek gösterilen bir diyaliz merkezine sahip olduğunu belirten Aras, "Evde diyaliz uygulamaları da hastalar için önemli bir dönüm noktası oldu. Artık yalnızca hastanemizde değil, hastalarımızın evlerinde de yaşam kolaylığı sağlayan bir hizmet sunuyoruz. Evde diyaliz cihazlarımızla, sağlık hizmetini daha erişilebilir ve daha insani bir boyuta taşıyoruz." dedi.

Sağlıkta yeniliklerin durmaksızın devam ettiğini dile getiren Aras, ilerleyen dönemde yapay zeka destekli izlem sistemleri ve kişiselleştirilmiş tedavi modelleriyle diyaliz hizmetlerinin daha ileri bir noktaya taşınacağını vurguladı.

Yapay zeka destekli diyaliz hizmetlerinin öncüsü olmaya kararlı olduklarının altını çizen Aras, "İnsan yalnızca yaşadığı hayat kadar değil, dokunduğu hayatlar kadar vardır. Bizim görevimiz, her hastamızın hayatına dokunmak, ona umut ve sağlık katmaktır." ifadelerini kullandı.

Sempozyum, alanında uzman konuşmacıların sunumları, bilimsel oturumlar ve yenilikçi yaklaşımların paylaşıldığı etkinliklerle tamamlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim