• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Antalya'da alzheimer hastalarına 'Mavi Ev'

Antalya'da alzheimer hastalarına 'Mavi Ev'
Antalya'da açılan "Mavi Ev"de alzaymır hastaları ve yakınları birlikte zaman geçirecek, hastaların sağlık durumları takip edilebilecek.

Antalya'da "Mavi Ev" adı verilen Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi'nde yaptırılan merkezin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve beraberindeki Türk ve yabancı akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.

Türel, törende yaptığı konuşmada, farklı anlam ve öneme sahip bir tesisi hizmete açtıklarını söyledi.

Belediye olarak yol, kavşak ve tramvay gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini ancak sosyal projeleri daha fazla gönülden yaptıklarını dile getiren Türel, "Bir işi yapıyorsak en iyisini yapma iddiasını ortaya koyuyoruz. Örneğin engelli rehabilitasyon merkezimizin Avrupa'da bile örneği yok. Gidip gezip görüyoruz ve döndüğümüzde en iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"Mavi Ev" projesinin de aynı şekilde örnek teşkil ettiğine dikkati çeken Türel, merkezin hayata geçmesine destek veren bilim insanlarına teşekkür etti.

İş birliklerinin halka fayda sağladığını vurgulayan Türel, "Bu iş birliklerini geçmişte yakalama şansımız fazla olamadı. Üniversitenin halk ve şehirle buluşması, içeride verilen bilimsel eğitimler kadar önemli. Bunun sonucu olarak bu örnek proje ortaya çıktı." diye konuştu.

Sosyal hizmetler alanında büyük projeler yaptıklarını anlatan Türel, bunların arka planda kaldığı ve reklamını yapmadıklarını için dikkatleri fazla çekmediğini kaydetti.

"Amacımız görünmeyeni görülür hale getirmek"

Alzaymır hastası bir babanın evladı olduğunu ifade eden Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu bilen bir insanım. 20 senem babamla baş başa geçti. Alzaymır hastası olan ailelerin ne çektiğini yaşayan bir insanım. Bugün belki de en önemli eserlerden birisini açıyoruz. Bu bizim belediyecilik ve siyasi görevimizden öte insanlık görevimiz. Antalya'da birçok alt ve üstyapı projesine imza atıyoruz ama en önemli gelişmeyi sağlık ve sosyal hizmet alanında gösterdik. Antalya'da bu konularda bir çığır açıldı. İki kaldırım yapmak daha çok gözle görülür. Ama bizim amacımız görünmeyeni görülür hale getirmek."

Kentte yaşlı bakım evleri ağı kuracaklarını belirten Türel, belediye olarak yatalak hastaların bütün ihtiyaçlarını karşılayacaklarını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan da ortalama insan ömrü uzadıkça alzaymırın daha sık görülen bir hastalık haline geldiğini vurguladı.

Antalya'da 24 bin alzaymır hastası olduğunu kaydeden Tufan, açılan merkezin bu hastalar ve aileleri için çok faydalı olacağını dile getirdi.

Konuşmaların ardından alzaymır hastaları ve yakınlarının birlikte vakit geçirecekleri, hastaların sağlık durumlarının takip edilebileceği merkezin açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 4158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim