• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Arafat'taki sahra hastanesi şifa dağıtıyor

Arafat'taki sahra hastanesi şifa dağıtıyor
Vakfe için Arafat'a gelen hacı adaylarına Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bölgede kurulan sahra hastanesinde tüm sağlık hizmetleri veriliyor.

İlk kafilenin Mekke'den Arafat'a intikalinin ardından çalışmalarına başlayan Diyanet İşleri Başkanlığının bölgedeki sahra hastanesi 500 civarında hacı adayına hizmet verdi. Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yunsur Çevik: "Hacı adaylarımızın bütün ihtiyaçlarını gidermek için Diyanetin Mekke ve Arafat hastanesi olarak hep yanındayız"

Mekke ve Medine'de bulunan hastanelerinde hacı adaylarına hizmet veren Diyanet İşleri Başkanlığı, Arafat'a intikallerin başladığı dün saat 16.00'dan itibaren Arafat'ta kurulan sahra hastanesinde hizmetlerini sürdürüyor.

AA muhabirine çalışmalara ilişkin bilgi veren hastanenin Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Yunsur Çevik, Mekke'deki hastanede hizmetlerini Arafat'a en son hacı adayı gelene kadar sürdürdüklerini ifade etti.

Çevik, 50 uzman ve çok sayıda pratisyen hekim olmak üzere yaklaşık 300 personelle hizmet verdiklerini dile getirdi.

- "Yoğun bakım hizmeti verdiğimiz hastalarımız var"

Hastanede, acil servis hizmetlerinin yanı sıra kadın ve erkeklere özel alanlarda poliklinik hizmetleri de verildiğini anlatan Çevik, "Resüsitasyon dediğimiz yeniden canlandırma gerekebilecek ciddiyette gelen hastalara hizmet verebilme olanağının olduğu bir alan ayırdık. Aynı zamanda kadın ve erkekler için ayrı gözlem alanları oluşturuldu. Yatan hastalarımız var ki onları biz Mekke hastanesinden buraya taşıdık. Yoğun bakım hizmeti verdiğimiz hastalarımız var, onlar da ayrı bir çadırda oluşturulan bölmelerde yer almaktalar." diye konuştu.

Hastalara hizmet vermek üzere 9 acil tıp teknisyeni personelinin görev yaptığı 5 ambulanslarının bulunduğunu belirten Çevik, "Bu yıl 65 yaş altındaki hacı adaylarımızın olması nedeniyle çok ciddi potansiyel hastalığı olan hastalarımız yoktu. Bu bizim için sevindirici tarafı." dedi.

Mekke hastanesinden 2'si yoğun bakım tedavisi gereken hasta, 9'u serviste yatan hasta olmak üzere 11 hastayı güvenli bir şekilde Arafat'a intikal ettirdiklerini ve tedavilerinin burada sürdüğünü anlatan Çevik, "Şu ana kadar ortalama 500 civarında hastaya hizmet vermiş durumdayız. Hizmetlerimiz devam ediyor, her an hasta sayısı artmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

Hastaların şikayetlerine ilişkin de bilgi veren Çevik, üst ve alt solunum yolları enfeksiyonlarının ön planda olduğunu ayrıca aşırı güneşte kalmadan dolayı gelişen sıcak bitkinliği, sıcak yorgunluğu, sıcak çarpması gibi tablolarla dönem dönem karşılaştıklarını anlattı.

Prof. Dr. Yunsur Çevik, "Hacı adaylarımızın bütün ihtiyaçlarını gidermek için Diyanetin Mekke ve Arafat hastanesi olarak hep yanındayız. Bütün hizmetlerimizle onlara hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1110 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim