• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Asistan doktorlar iş bıraktı

Asistan doktorlar iş bıraktı
Üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlayan performans sistemini protesto eden Ankara'daki tıp fakültelerinde görevli asistan doktorlar iş bıraktı.

Üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlayan performans sistemini protesto eden Ankara'daki tıp fakültelerinde görevli asistan doktorlar iş bıraktı.

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nin tıp fakültelerinde çalışan asistan doktorlar ve onlara destek veren öğretim üyeleri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi kampüsünde toplandı.

''Dikkat sağlığınız tehlikede'' pankartı ile ''Puanları Mario toplasın hekimler değil'', ''Sıradaki 100. hasta olmak ister misiniz'', ''Müşteri değil hasta, işletme değil hastane'', ''Hastaların karşısında değil yanındayız'' yazılı dövizler taşıyan grup, ''Tüccar değil hekimiz'', ''Holding değil tıp fakültesi'' şeklinde sloganlar attı.

Eyleme destek veren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Akova, üniversiteye önce asistan sonra uzman ve öğretim üyesi olarak 25 yıla aşkın bir süredir hizmet verdiğini söyledi.

Hekimlerin hizmet alanının insan olduğunu vurgulayan Akova, ''Bizler, her koşulda her kim olursa olsun insanlara yardım edeceğimize, bize öğretilenleri hastalarımızın sağlığı için kullanacağımıza yemin ederek göreve başlarız. Bunun bir başka örneği olan meslek yok'' dedi.

Üniversite hastanelerinin, içinden çıkılmaz derdi olan pekçok hasta için son durak olduğu kaydeden Akova, '' Başka bir değişle, performans açısından karlı sayılmayacak müşterilerin, sevk edildikleri kurumlarız bizler. O yüzden ticari işletme olarak karlılığımız hep düşük, hep zarardayız'' diye konuştu.

Asistan doklarlar adına yapılan açıklamada ise asistan dokların, 7 gün 24 saat görev başında olan, sağlık sisteminin yükünü sırtlayan hekimler olduğu ifade edildi.

Üniversite hastanelerinde de bu ay itibariyle performans sistemine geçildiği hatırlatılan açıklamada, bu sistemin her hastaya puan gözüyle bakmak anlamına geldiği savunuldu.

Açıklamada, performans sisteminin hastalara zarar verdiği ileri sürülerek, hekimlerin tüccara dönüştürülmeye çalışıldığı iddia edildi. ''Hekimlik tüccarlık değildir'' denilen açıklamada, performans sisteminin ağır hastalıkları da göz ardı ettiği öne sürüldü.

Sistemin, sağlık harcamalarını artırdığı iddia edilen açıklamada, sistemin tıp fakülteleri için iki kat zararlı olduğu savunuldu.

Asistan dokların performans sistemini reddettiği vurgulanan açıklamada, eylem süresince acil hastalara sağlık hizmetinin verildiği ifade edildi.

Eylemde asistan doktorlar ''Sözlerimi geri alamam'' adlı şarkıya klip çekti.

Asistan doktorların eylemi gün boyu sürecek.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3187 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim