• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Askeri hastanelerdeki sivil memurlara döner sermaye müjdesi

Askeri hastanelerdeki sivil memurlara döner sermaye müjdesi
Büro Memur-Sen, askeri kurumlardaki sivil memurlarının sorun ve talepleri için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü.

Büro Memur-Sen, askeri kurumlardaki sivil memurlarının sorun ve talepleri için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Görüşmeden askeri hastanelerde görev yapan sivil memur ve sağlık personeline döner sermayeden pay verilmesi için çalışma yapıldığı haberi çıktı.Askeri kurumlardaki sivil memurların sendikalara üye olabilmelerinin ardından genel yetkili sendika Büro Memur-Sen çalışmalarına hız verdi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Memur-Sen heyetiyle birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’la görüştü.

Genel Başkan Yusuf Yazgan, askeri kurumlardaki yaklaşık 40 bin sivil memurun sorun ve talepleriyle ilgili raporu Bakan İsmet Yılmaz’a verdi. Anayasa Mahkemesi’nin askeri kurumlardaki sivil memurların sendikalara üye olabilecekleri yönünde karar verdiğini hatırlatan Genel Başkan Yazgan, kararın ardından sivil memurlarının sendikalarına üye olmaya başladığını belirtti. Türkiye genelindeki askeri kurumlarda teşkilatlanarak sivil memurların sorun ve taleplerine yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Yusuf Yazgan, en önemli sorunlardan birinin askeri hastanelerdeki sivil memurların döner sermayeden ve sağlık hizmetleri tazminatından yararlanamaması olduğunu söyledi. Yazgan, “Devlet ve üniversite hastanelerinde çalışan doktorlar ve sağlık personeli döner sermayeden pay alıyor. Askeri hastanelerdeki doktorlara ise 2010 yılında çıkan tam gün yasası ile 2 bin ile 5 bin lira arasında sağlık hizmetleri tazminatı ödeniyor. Ülke genelindeki 42 askeri hastanedeki yaklaşık 10 bin sivil memur ve sağlık çalışanı ise ne döner sermayeden ne de sağlık hizmetleri tazminatından yararlanabiliyor. Bu bir çifte standarttır, adaletsizliktir. Mağduriyetin giderilmesi için sivil memur ve sağlık çalışanlarına döner sermayeden pay verilmelidir ve sağlık hizmetleri tazminatından yararlandırılmalıdır” diye konuştu.

SİVİL MEMURLARIN SORUNLARINI SIRALADI

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 232. Maddesinde personelin lehine değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayan Yazgan, sivil memurların sorun ve talepleriyle ilgili konuları şu şekilde sıraladı:

- 477 sayılı Disiplin Mahkemeleri Kuruluşu, Yargılama Usulü ve Disiplin Suç ve Cezaları Hakkında Kanun ile 1602 sayılı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Kanununda bulunan hükümlere göre sivil memurlar askeri disiplin ve yargıya tabiler. Bu kanunlarda gerekli değişiklikler yapılarak sivil memurların sivil disiplin ve sivil yargı hükümlerine tabi olmaları sağlanması
- Görevde yükselme sınavının açılması
- Muvafakat hakkının verilmesi
- Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin genel idari hizmet sınıfına ya da teknik hizmetler sınıfına geçirilmesi ve görevi dışındaki işler yaptırılmaması
- Lojman, misafirhane, ordu evleri, kamplar gibi sosyal haklardan yararlandırma
- Yıpranma tazminatından yararlanma
- Sosyal denge tazminatından yararlanma
- Ek göstergenin arttırılması
- Yaşlı Bakım merkezinde çalışan sağlık personeli dışında kalan personelin nöbet ve ulaşım sorunları giderilmelidir.
- Devlet Personel Başkanlığı’ndaki kadro karşılığıyla emekli olma

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan İsmet Yılmaz, sivil memurların sendikalara üye olarak örgütlenebilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yazgan’ın verdiği sivil memurların sorun ve taleplerle ilgili raporu inceleyen Bakan Yılmaz, askeri hastanelerdeki sivil memur ve sağlık personelinin döner sermayeden yararlanabilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu. İsmet Yılmaz, sivil memurların diğer sorunların çözümü için de gerekli adımların atılacağını açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5129 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim