• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

AŞTİ'ye Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon 200 bin kişi ayak basacak

AŞTİ'ye Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon 200 bin kişi ayak basacak
Şehirler arası otobüs yolcuğunun uğrak noktalarından Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), Kurban Bayramı tatili süresince günlük 1600 otobüsün durak noktası olacak.

Şehirler arası otobüs yolcuğunun uğrak noktalarından AŞTİ, Kurban Bayramı tatili süresince günlük 1600 otobüsün durak noktası olacak. Termal ateş ölçerler ve aşılama hizmetinin de sunulduğu terminalde, bilet alımlarında HES kodu uygulaması zorunluluğu bulunuyor. BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç: "Bayram yoğunluğu dolayısıyla günlük otobüs sayısının 1600'lere kadar çıktığı, yolcu sayısının da karşılama ve uğurlamaya gelenlerle birlikte günlük 150 bine ulaştığını görüyoruz. 9 günlük bayram tatilinde 1 milyon 200 bin vatandaşımıza ev sahipliği yapacağımızı düşünüyoruz"

Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri AŞ (BUGSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşları ağırlayan AŞTİ'nin 9 günlük bayram tatiline hazır olduğunu söyledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan şehirler arası kısıtlama günlerinde sakin dönem geçiren AŞTİ'nin, 1 Temmuz'da normalleşme takviminin başlamasıyla eski günlerindeki gibi yoğun ilgi görmeye başladığını belirten Koç, bu yoğunluğun bayramla beraber daha da artacağını aktardı.

AŞTİ'yi "Başkentin çağdaş kervansarayı" olarak değerlendiren Koç, burada Türkiye'nin dört bir tarafına giden vatandaşların karşılandığını, uğurlandığını, mutlu kavuşmaların ve hüzünlü vedaların yaşandığını dile getirdi.

Koç, terminaldeki esnafın Kovid-19 sürecinde zor günler yaşadığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

"1 Temmuz'dan sonra AŞTİ gerçek rakamlarına dönmeye başladı. Buranın standart yaz aylarındaki otobüs yoğunluğu 1300'lerde seyreder. Günlük yolcu sayısı da 80 bin düzeyinde olur. Bayram yoğunluğu dolayısıyla otobüs sayısının 1600'lere kadar çıktığı, yolcu sayısının da karşılama ve uğurlamaya gelenlerle birlikte günlük 150 bine ulaştığını görüyoruz. 9 günlük bayram tatilinde 1 milyon 200 bin vatandaşımıza ev sahipliği yapacağımızı düşünüyoruz. Her yönüyle buna hazırız, yolcularımızı bekliyoruz."

- "Bir haftada 756 vatandaşımıza aşı yaptık"

Bayram tatili dolayısıyla bazı firmaların düzenleyeceği ek seferlere rağmen Kovid-19 öncesindeki bayram yoğunluğuna ulaşamadıklarını ifade eden Koç, esnafın eski günlerine dönmek için Sağlık Bakanlığının açıkladığı bütün kurallara uyduğunu vurguladı.

Koç, şehirler arası ulaşımın salgın için kritik bir nokta olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Bütün giriş çıkışlarımızda termal kameralar ile ısı ölçer sistemlerimiz var. Ayrıca 8 adet büyük elektronik ateş ölçer bulunuyor. Bütün giriş çıkışlarda el ateş ölçerlerimiz var. Otobüs firmaları HES kodu sorgulaması yapmadan bilet satamıyor. Zabıtalarımız bunların denetimini yapıyor. Seyyar dezenfeksiyon ekipleriyle sürekli dezenfekte edilmesine özel önem gösteriyoruz. AŞTİ'de 200 kişilik temizlik ve 220 kişilik güvenlik ekibimiz 24 saat esasıyla vatandaşlarımıza hijyen hizmeti sunuyor.

Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüz ile koordineli olarak AŞTİ'de aşı uygulamasına başladık. Önce bütün esnafa ve şirket personelimizin tamamına BioNTech aşısı uyguladık. Şu anda da vatandaşlarımıza yönelik aşı hizmeti vermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar bir haftada 756 vatandaşımızın aşılamasını yaptık. Bu rakamın arife gününün sonuna kadar 1000’i geçeceğini düşünüyorum."

Bir otobüs firmasının işletme müdürü Aydın Zengin de Kovid-19 sürecinde esnaf olarak zor günler geçirdiklerini anlattı.

Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşamaya başladıklarını dile getiren Zengin, seyahatlerinde otobüsü tercih edenlere kurallara uymaları çağırısında bulundu.

Zengin, "Biz bu süreçte bütün kurallara uyuyoruz. Her sefer öncesinde araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Sefer boyunca da kolonya ile dezenfektan dağıtarak araçları havalandırıyoruz. HES kodu kırmızı çizgimizdir. HES kodu olmadan kesinlikle bilet satmıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 630 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim