• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

ATO Başkanı Baran'dan Kosova'ya "sağlık turizmi" daveti:

ATO Başkanı Baran'dan Kosova'ya "sağlık turizmi" daveti:
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara'nın hastaneleri, poliklinikleri, tıp fakülteleri ve bu fakültelerden mezun uzman doktorlarıyla önemli bir sağlık şehri olduğunu belirterek, Kosovalıları sağlık turizmi için başkente davet etti.

"Ankara, hastaneleri, poliklinikleri, tıp fakülteleri ve bu fakültelerden mezun uzman doktorlarıyla önemli bir sağlık şehri"

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran ve beraberindeki heyet, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi ve Sağlık Bakanı Arben Vitia ile bir araya geldi.

Baran, Kosova'ya, iki ülke arasındaki ticaret hacminin karşılıklı denge içinde yükselmesini sağlamak amacıyla geldiklerini ifade ederek, Türkiye'nin sağlık turizmi alanında önemli bir ülke olduğuna işaret etti.

Kosovalıları sağlık hizmetlerinden yararlanmak üzere Ankara'ya davet eden Baran, bu ülkeden başkente gelen hastaların en yeni teknolojik imkanlarla hizmet alabileceklerine dikkati çekti.

Baran, şunları kaydetti:

"Bu alanda tek eksiğimiz, Kosova-Ankara arası direkt uçuş. Bu konu gündemimizde. Hasta vatandaşları aktarmalı taşımak mümkün olmuyor. Bu nedenle Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşların öncelikli olarak ele alınması ve şehrin potansiyelini ortaya çıkaracak planlamalar yapılması gerektiği kanaatindeyiz."

Baran, Ankara'nın sağlık turizminden aldığı payı yükseltmeyi hedeflediklerini bildirerek, "Ankara, hastaneleri, poliklinikleri, tıp fakülteleri ve bu fakültelerden mezun uzman doktorlarıyla önemli bir sağlık şehri." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara ekonomisi ve kentin sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgi de veren Baran, "Başkentte sağlık turizmi yapmaya yetkili hastaneler, tıp merkezleri ve muayenehaneler olmak üzere toplam 376 belgeli tesis bulunuyor. Geçen yıl yaklaşık 350 bin hasta Ankara'da misafir edildi. Ankara'da tedavi hizmetlerinin yanı sıra diş hekimliği, saç ekimi, estetik cerrahi gibi hizmetleri almak da mümkün." ifadelerini kullandı.

Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi de son yıllarda Avrupa ülkelerine kıyasla Türkiye'nin sağlık hizmetleri kalitesinde üst seviyede olduğunu belirterek, Türkiye ile sağlık sektöründe işbirliği yapabileceklerini bildirdi.

Sağlık Bakanı Arben Vitia ise Türkiye ile ilişkileri, sağlık alanı başta olmak üzere, üst düzeye taşımak istediklerini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5798 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim