• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Avrupagöz'e eylülde Suudi ortak geliyor

Avrupagöz'e eylülde Suudi ortak geliyor
Yüzde 100 Türk sermayeli Avrupagöz Hastanelerine Suudi Arabistan'ın en büyük yatırını fonlarından biri yaklaşık 150 milyon dolara ortak oluyor.

Avrupagöz Grup Yönetim Kurulu Başkam Ramazan Burak Telli, anlaşmanın eylül ayı içerisinde tamamlanacağını ve ortaklığın yüzde 50-50 şeklinde olacağını söylüyor. Telli, ortaklıktan sonra Irak, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetlere yatırım yapacaklarını ve 2014 sonunda halka açılacaklarını da ifade ediyor. 

Sağlık sektöründe yatırımlar ve hareketlilik hız kesmiyor. En son yatırım haberi Avrupagöz Hastanesi'nden geldi. Türkiye genelinde 10 şubeyle faaliyet gösteren Avrupagöz Hastanesi, Suudi Arabistan'ın en büyük fon şirketlerinden biriyle el sıkışmak üzere. Avrupagöz Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, eylül ayı içerisinde anlaşmanın tamamlanacağını, yaklaşık 150 milyon dolara hastanenin hissesinin yüzde 50'sini Suudi Arabistanlı fona satacaklarını söylüyor.

Bu yatırımla hastanenin hızlı bir büyüme sürecine gireceğini belirten Telli, yurtdışı atılımına da başlayacaklarını ifade ediyor. 2014 yılında Türkiye'nin her yerine yayılacaklarını belirten Telli, "Hedefimiz dünya markası olmak. Bize değer katacak, dünya markası olmamıza katkıda bulunacak bir ortaklık yapacağız. Öncelikle gözümüzü doğuya diktik. İlk hedefimiz olan Diyarbakır'da yeni bir merkez açmak için görüşmelerimiz devam ediyor" diyor.

GİRİŞİMCİLİK ÖYKÜSÜ

2005 yılında İstanbul'un Aksaray semtinde kurulan Avrupagöz Hastanesi, 2007 yılında bir göz rahatsızlığıyla buraya gelen Ramazan Burak Telli'nin daha sonra ortak olmasıyla büyüme sürecine girdi. Afyonlu bir ailenin çocuğu olan Ramazan Burak Telli, eğitim hayatı için geldiği İstanbul'da ailesinden gelen ticaret geleneğini sürdürdü. İşletmecilik, gıda, telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde yatırımlar yaptı. Telli, bundan altı yıl önce ticaret hayatında edindiği bilgi ve birikimi çok farklı bir sektörde büyümek ve uluslararası alanda bir marka olmak için kullanmaya karar verdi. 2007 yılında, tek bir şubeden oluşan Avrupagöz Hastanesi'ne önce ortak oldu, sonra tamamını satın aldı. 4,5 milyon dolar yatırımla başladığı bu işte kısa zamanda önemli adımlar atarak yatırım rakamını 10 katına çıkarttı.

İNGİLİZLERE "HAYIR" DEDİ

Bu süreçte hastaneyi halka açmaya karar veren Telli'nin bu planı gerçekleşmedi. Çünkü o dönemde hastaneye bir ingiliz yatırım fonu ortak olmak istedi. Fonun kendisine "Şu an halka açılma, ortaklık tamamlansın ondan sonra halka arz oluruz" demesiyle birlikte, bu hedefi erteledi. Ancak daha sonra 'Bu ortaklık büyüme hızımızı yavaşlatacak' düşüncesiyle ortaklıktan vazgeçti. Bunun üzerine şirketi kendisi büyütmeye karar verdi. 2013 yılına gelindiğinde de 10 göz merkezi, bir genel hastane ve bir diyaliz merkeziyle faaliyet gösteren bir grup haline getirdi. Telli, "2013 sonunda 13 göz merkezine ulaşmayı hedefliyoruz" diyor.

Bugün bin 240 kişiye istihdam sağlayan Avrupagöz, 175 sağlık personeline sahip. Hastanelerde aylık 35 bin hasta muayene ediliyor. Aylık yapılan ameliyat sayısı ise 2 bin 500. Orta ve alt gelir grubu segmentine hitap ettiklerini belirten Telli, "En büyük hedefimiz Doğu'ya açılmak. İstanbul'da herkes sağlık hizmetine ulaşıyor. Ancak Doğu'daki vatandaşımız bu lükse sahip değil" diyor.

YURTDIŞINA AÇILIYOR

Diyarbakır, Malatya, Şanlıurfa ve Van'da şube açmayı hedeflediklerini ifade eden Telli, 2014 yılının sonunda 20 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini kaydediyor. Bu yıl ise Kütahya, Trabzon ve İstanbul Bağcılar Göz Merkezleri açılacak. Gelecek yıl Türkiye'nin en büyük hastane grubu markası olmayı hedeflediklerini anlatan Telli, "2014 yılında istihdamımız bin 800 kişiye ulaşacak. Türkiye'nin her ilinde olmak istiyoruz. 2012 yılım 46 milyon TL ciro ile kapattık. 2013 sonunda ise ciromuzu 110 milyon TL'ye ulaştırmayı hedefliyoruız" diyor.

2014 yılının son çeyreğinde halka açılmayı planladıklarını söyleyen Ramazan Burak Telli, büyümeyi sürdürülebilir kılmanın kritik öneme sahip olduğunun altını çiziyor. Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek ortaklıkla birlikte büyüme sürecinin hızlanacağını vurgulayan Telli, 2014 yılı itibariyle Irak, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler'de şubeler açmaya başlayacaklarını ifade ediyor.

FRANCHISE VERECEK

Yeni ortaklıkla birlikte iç pazardaki büyüme trendini uluslararası pazarda da devam ettireceklerini kaydeden Ramazan Burak Telli, hedefledikleri ülkelerde sağlık hizmetlerinin çok kısıtlı olduğuna ve işler halde bir sağlık politikasının bulunmadığına dikkat çekiyor. "Bu ülkelerin sağlık politikasını belirleyecegiz" diyen Telli, şöyle devam ediyor: "Hedefimiz bir dünya markası olmak. Bu amaçla 2014 yılında halka açılmayı ve 2017 yılı içerisinde göz üzerine bir üniversite açmayı planlıyoruz."

Bunun yanı sıra franchise için teklifler aldıklarını belirten Telli, bu tekliflere sıcak baktıklarını sözlerine ekliyor. Avrupagöz'ün tüm merkezlerinin en ileri teknolojik cihazlarla donatıldığını söyleyen Telli, sağlık alanındaki ulusal ve uluslararası yeniliklerin ve gelişmelerin yakından takip edildiğini vurguluyor. Telli, "Yüksek kaliteli hizmet verebilmenin ilk koşullarından biri olarak gördüğümüz güvenilir teknik altyapının tesisi için enerjimizin önemli bir bölümünü araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ayırıyoruz" diyor. Bir kamu hastanesi dışında hiçbir yerde bulunmayan ve göz tansiyonu (glokom) hastalığının tedavisinde kullanılan Trabektom cihazını da Türkiye'ye getirip hizmete sunduklarını kaydediyor.

Ekonomist

Bu haber toplam 6651 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim