• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Avrupalılar, sağlıkta Türkiye'yi tercih ediyor

Avrupalılar, sağlıkta Türkiye'yi tercih ediyor
Avrupalı hastalar, kendi ülkelerindeki sağlık hizmetlerinin pahalı olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ediyor.

Bu konuda daha az harcama yapmayı amaçlayan Avrupalı sigorta şirketlerinin gündeminde ise Türkiye'deki özel hastaneler var. Türkiye'de sigortalısını tedavi ettirmek isteyen şirketler, bazı hastanelerle anlaşma imzalayarak akredite etti. Avrupalı hastalar, ülkelerindeki pahalı sağlık hizmeti nedeniyle daha çok genel cerrahi ve psikiyatri ile ilgili tedavi hizmetleri almak istiyor.

Avrupa'daki sigorta şirketleri, sigortalıların sağlık hizmetlerini daha ucuza ve kaliteli alması için Türkiye'deki özel hastanelerle görüşmeler yapıyor. Bazı hastaneler, bu ülkelerin sağlıktaki kuruluşları tarafından akredite edilmeye başlandı. Yabancıların, sağlık hizmetini başka ülkelerden almak istemesinin ana sebebi ise pahalılık. Bu ülkelerde 20-30 bin Euro'ya yaptırılan ameliyatlar, Türkiye'de aynı düzeydeki sağlık merkezlerinde 5 bin Euro'ya kadar yaptırılabiliyor. Sigorta şirketleri ise ülkelerinde ilk sırada yer alan genel cerrahi gerektiren rahatsızlıklarında, tedavi için hastalarını Türkiye'ye gönderiyor. Cerrahi müdahale gerektiren şikayetler de bel ağrısı, kalça sorunları, kanser hastalıklarına bağlı tümör oluşumu ile ilgili rahatsızlıklar, çocuk cerrahisi ve daha çok ortopedik rahatsızlık önplana çıkıyor. Bu sıralama arasında Türkiye'de ilk 10, Avrupa'da da ilk 4 arasında yer alan psikiyatrik rahatsızlıklarla ilgili tedavi hizmeti talepleri var.

Avrupalı sigorta şirketlerinin yaşadıkları en büyük sorunlardan birisi de her yıl mecburi tuttuğu chek-up hizmeti. Yılda bir sefer zorunlu tutulan chek-up, bu ülkelerdeki hastanelerde çok pahalı. Türkiye'deki teknik donanım, bilgi ve tecrübeyi üst seviyede bulan sigorta şirketleri, Türkiye'deki hastanelerde yaptıracakları chek-up ile bu hizmeti daha ucuza getirmiş olacak.

Alman Hastaneleri Enstitüsü tarafından akredite edilen Kayseri Dünya Hastanesi, akredite öncesinde Avrupalı hastaların portföyünü çıkardı. Daha önce AGİS anlaşması çerçevesinde hastanelerinde hizmet alan Avrupalı hastalarla yaptıkları görüşmeler çerçevesinde ülkelerdeki yaşanan sağlık sorunları önceliklerine göre belirledi.

Dünya Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Bedir, Avrupa'dan zaturree olmuş ya da soğuk algınlığına bağlı rahatsızlıktan dolayı bir hasta beklemediklerini belirtti. Bedir, buradan gelecek hastaların şikayetlerinin genelde cerrahi müdahale gerektiren vakalar olduğunu söyledi. Bedir, Avrupa ülkelerindeki sağlık sigorta şirketlerinin, artık daha ucuza kaliteli sağlık hizmeti almak amacıyla Türkiye'yi tercih ettiklerini anlattı. Bu konuda kaliteli hizmet ve donanımdan dolayı hastanelerinin tercih edildiğini anlatan Bedir, rahatsızlıklarda ilk sırayı genel cerrahi gerektiren hastalıkların oluşturduğunu anlattı. Bedir, Avrupa'daki nedenlerden kaynaklanan psikiyatri rahatsızlıklarında ilk 4 sırada yer aldığını ve bu gruptan da hasta gelebileceğini ifade etti.

Erol Bedir, diş implant, diş protezi için hastaların geleceğini de belirterek, Türkiye'deki sağlık alanında verilen hizmetin Avrupa'dakine göre beşte bir oranında fiyatlandırıldığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim