• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

'Ayağa gitmeyen' doktora denetleme!

'Ayağa gitmeyen' doktora denetleme!
Dr. Türe kaymakamın eşini evde muayene etmeyi reddetti. Birkaç gün sonra hastanedeki denetimlerde 115 ceza puanı yazılan Türe’nin sözleşmesi feshedilebilir...

Şırnak'ta görev yapan bir aile hekimi hastalarını bırakıp 'kaymakamın ayağına' gitmedigi için sözleşme feshi tehlikesiyle karşı karşıya. İddiaya göre 9 Ocak akşamı Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, rahatsızlanan eşine müdahale edilmesi için özel şoförünü Güçlükonak İlçe Hastanesi'ne gönderdi. O akşam 'icap nöbeti' tutan Dr. Türe hastaları muayene ederken şoför, sağlık çalışanlarına, "Çabuk hazırlanın, ambulansı hazırlayın, serum da hazırlayın, doktoru da çağırın, Kaymakam'ın eşi hasta, evine gideceğiz" diyerek emirler yağdırmaya başladı. Bunun üzerine Türe, "Böyle bir şey istemeniz uygun değil. Eğer ambulans gerekli görürse hastaneye getirilir. Gelmeyeceğim" dedi.

Bunun üzerine üzerine hastanenin başhekim vekili, şoför tarafından evinden alınarak kaymakamın evine götürüldü. Kaymakamın eşine serum verilirken ciddi bir rahatsızlığının olmadığı anlaşıldı. Fakat olay kapanmadı. Durumu anlatmak için Türe'nin aradığı İl Halk Sağlığı Müdürü Muhsin Elçi "Beni de sıkıştırıyorlar. Şimdi kaymakamın evine git; birkaç fırça yer dönersin" dedi. Türe, "Gitmiyorum" yanıtını verdi.

Türe birkaç gün sonra kaymakam ile görüştü. İddiaya göre kaymakam Türe'ye, "Eşim rahatsızlanınca ne yapacağımı bilemedim. O kendi diliyle size öyle aktarmış; yoksa ben doktoru ayağıma çağıracak biri değilim" dedi. Konuyla ilgili konuşmak için aradığımız Güçlükonak Kaymakam'ı ise konu hakkında söyleyecek bir şeyi olmadığını kaydetti.

Dosyaları tek tek incelendi

Olaydan 4-5 gün sonra Türe'nin çalıştığı hastaneye denetime gelindi. İddiaya göre Türe'nin bütün dosyaları incelenip, görevli olduğu köyler, ev ev gezilerek hakkında detaylı bir araştırma yapıldı. Denetim sonucunda "aşıların bebek kartlarına işlenmediği", "3 hamilelik tespiti ve takibinin geç kayda geçildiği" gibi gerekçelerle Türe'ye 115 ceza puanı kesildi. 4 Şubat'ta son savunmasını yapmak üzere çağrılan Türe'nin haksız bulunması durumunda alacağı 115 ceza puanı ile Aile Hekimliği Sözleşmesi'nin feshedileceği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na bir yazı yazdı ve Türe hakkında başlatılan soruşturmanın durdurulmasını talep etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7789 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim